Mr. Guido van der Brug: ,,Kijk eens op onze website voor vacatures, ook als je nog geen ervaring hebt."
Mr. Guido van der Brug: ,,Kijk eens op onze website voor vacatures, ook als je nog geen ervaring hebt." BBNotarissen
De Specialist

Werken op een notariskantoor saai? Ik dacht het niet!

Zakelijk

AMERSFOORT ,,Toen ik er voor koos om notaris te worden verklaarden mijn vrienden me voor gek: saai! Ik wist wel beter en inmiddels is, volgens mij, dat beeld ook veranderd. Op notariskantoren werken (vaak jonge) mensen die midden in de maatschappij staan en hier willen werken omdat ze zelf graag met mensen omgaan en dynamisch en interessant werk willen doen dat ertoe doet.

Zo kennen we een afdeling ondernemingsrecht. Daar help je ondernemers met opzetten van een BV of het overnemen van een ander bedrijf. Of help je het bestuur van een lokale voetbalvereniging met aanpassen van de statuten aan de nieuwste wetgeving. Het is leuk om dat voor de mensen in je eigen stad te doen. Dan fiets ik op zaterdag door de binnenstad langs dat restaurant waar we van de week nog een akte voor hebben opgesteld.

Of je werkt op de familierechtafdeling en je moet als getuige plotseling mee naar het Meander, voor een cliënt die onverwacht een spannende operatie moet ondergaan en toch nog snel dat testament geregeld wil hebben. Ook de ontwikkelingen in de maatschappij met mensen die kinderen hebben uit één, twee of drie relaties en daar complexe testamenten voor willen opstellen, maken onze werkzaamheden nooit saai.”

DETECTIVE ,,Ook ‘never a dull moment’ op de afdeling nalatenschappen. Het is bij dit werk belangrijk om goed om te kunnen gaan met de emoties van familieleden. Zoals in de zwaarste periode van de corona-epidemie, toen we veel erfenissen van slachtoffers in behandeling hadden. Ons kantoor treedt vaak op als executeur in een nalatenschap, bijvoorbeeld van een alleenstaande die ons vraagt na overlijden alles te regelen. Wanneer dan zo iemand komt te overlijden moet je alles laten vallen en aan de slag. De uitvaart moet worden geregeld en de waardevolle spullen in huis moeten veilig worden gesteld. Je voelt je dan soms net een detective. Of zoals laatst bij een huis in Schothorst. We misten in het huis de televisie. Navraag bij de behulpzame buurman leerde dat die tv inmiddels bij hem thuis stond. Die was gelijk na het overlijden meegenomen. Gelukkig bleek er inderdaad een codicil te zijn waarin de tv aan hem was nagelaten. Vervolgens moeten de erfgenamen worden gevonden. Soms is dat een heel gepuzzel met tientallen erfgenamen verspreid over de hele wereld.”

VACATURES ,,Op onze grote vastgoedafdeling worden onder meer de hypotheken en huizenoverdrachten behandeld. En de nieuwbouwprojecten, bijvoorbeeld in Vathorst, worden daar opgezet en de kavels geleverd. Leuk om door Amersfoort te wandelen en die huizen te zien waarbij jij bij de overdacht betrokken bent geweest. Dus saai? Ik dacht het niet! Lijkt het jou ook leuk om dergelijk werk te doen en ben je secuur, kan je met vertrouwelijk werk omgaan en zoek je dynamisch werk dat belangrijk is voor de maatschappij? Kijk dan eens naar de vacatures op onze website www.bbdnotarissen.nl. Ook als je nog geen ervaring hebt.”   

BolscherBrugDeijl Notarissen
Utrechtseweg 125
3818 EC Amersfoort
033 467 0700
www.bbdnotarissen.nl

advertentie
advertentie