Harriët Verkleij
Harriët Verkleij Ester Overmars fotografie
Advertorial

De Specialist: hulp voor nabestaanden

20 januari 2021 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT ,,In mijn werk als NalatenschapsMakelaar krijg ik veel vragen van mensen die een erfenis hebben gekregen en daar advies en hulp bij zoeken”, vertelt nalatenschapsmakelaar Harriët Verkleij. ,,De meeste mensen maken zoiets immers maar één enkele keer in hun leven mee. Een erfgenaam kan tegen allerlei vragen aanlopen, naast alle emoties die er spelen.”

,,Zomer 2020 stierf Conrad, kort na het overlijden van zijn vriendin Merel. Zij waren niet getrouwd, er was wel een samenlevingscontract. Alice, de dochter van Merel benaderde mij voor hulp. Ook Conrad had kinderen en Alice moest er nu samen met hen uit zien te komen. Wat was nou privé-bezit van Conrad en Merel, en wat was hun gezamenlijk bezit?”

,,En hoe moest het saldo van de e/o-rekening verdeeld worden, Conrad stortte daar immers veel meer geld op dan Merel? Een hele klus om alles goed uiteen te rafelen en te verdelen. Het gaf wat gesteggel, maar inmiddels zijn de nodige keuzes gemaakt en zijn alle kinderen tevreden met het resultaat.”

BROER VERSUS PARTNER ,,Els woonde al vele jaren samen met Gerard in een gezamenlijk koophuis. Zij hadden verder niets formeel geregeld, dat leek hen niet nodig. Toen Els plotseling overleed bleek de consequentie: haar nalatenschap ging niet naar Gerard, maar naar haar wettelijke erfgenaam, broer Peter. Peter werd zo voor vijftig procent eigenaar van de woning.”

,,Geen fijne situatie, en bovendien konden Peter en Gerard niet zo goed met elkaar opschieten. Peter heeft mij toen gevraagd om namens hem alles met Gerard te regelen. Het gaf rust dat er een neutrale buitenstaander bij kwam. Gerard kon gelukkig een extra hypotheek krijgen om Peter uit te kopen, en ook de rest van de verdeling konden we in goede harmonie afronden. Ik heb voor Peter nog de bankzaken geregeld en de aangifte erfbelasting gedaan.”

,,Ook Gerard kon ik met een en ander helpen. Wel zuur dat hij na al die jaren met Els niets van haar erfde, maar hij realiseerde zich dat alleen zijzelf dat hadden kunnen voorkomen, door tijdig een testament te maken.”

VROUW ERFT VAN COLLEGA ,,Een heel andere situatie was die van Annelies. Zij hoorde na de plotselinge dood van haar goede collega Renate, dat ze haar enige erfgenaam was. Dit overviel haar totaal, en ze had ook nog nooit te maken gehad met zoveel geld. Ze zag erg op tegen alles wat geregeld moest worden en de beslissingen die ze moest nemen, dus ze vroeg mij haar te ondersteunen. De hele nalatenschap heb ik voor haar afgewikkeld en Annelies kan nu genieten van de extra financiële ruimte die ze dankzij haar collega heeft gekregen.”

,,Zo divers kunnen de situaties en vragen van erfgenamen zijn. Voor mij erg dankbaar werk om daarbij advies en praktische ondersteuning te kunnen geven.”

NalatenschapsMakelaar
Hulpbijdeerfenis.nl
Tel. 06-42923997

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie