,,De trend van sterk oplopende huizenprijzen is in 2022 doorbroken", zegt makelaar Fred de Bas.
,,De trend van sterk oplopende huizenprijzen is in 2022 doorbroken", zegt makelaar Fred de Bas. Joost Pieterse
De Specialist

‘Zon gaat schijnen voor huizenkopers’

19 april 2023 om 07:30 Zakelijk

AMERSFOORT ,,De woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2023 geven aan dat, ondanks een nog steeds beperkt aanbod van woningen, de koopmarkt iets vriendelijker wordt”, aldus makelaar Fred de Bas.    

,,De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning is in het eerste kwartaal van 2023 een paar procent gedaald ten opzichte van het vierde kwartaal 2022. Het woningaanbod is in een jaar tijd bijna verdubbeld. Hoewel de daling van de gemiddelde verkoopprijs gunstig is voor kopers, staan zij wel voor hogere financieringslasten als gevolg van gestegen hypotheekrentes. Hierdoor hebben vooral starters moeite om voet aan de grond te krijgen.”

NIEUWBOUWPROJECTEN 

,,In de nieuwbouw is een forse afname te zien van de productie en verkoop. Door achterblijvende verkoopresultaten worden nieuwbouwprojecten regelmatig stilgelegd of komen helemaal niet in de verkoop. Grootste boosdoeners hiervan zijn de gestegen kosten voor bouwmaterialen en personeel. Hierdoor zijn de woningen voor veel potentiële kopers niet meer interessant. Door het stilvallen van de nieuwbouw zal het woningtekort groter worden en de druk op de markt van de bestaande woningen toenemen.” 

KANSEN 

,,De trend van sterk oplopende huizenprijzen is in 2022 doorbroken. Er blijft weliswaar krapte op de woningmarkt maar het aantal te koop staande woningen stijgt. En de keren dat bieders tegen elkaar opbieden neemt ook af. En daar liggen dus kansen voor kopers.”

AANKOOPMAKELAAR 

,,Door het inschakelen van een aankoopmakelaar wordt de kans vergroot op een succesvolle aankoop van je droomhuis. Ook zorgt een aankoopmakelaar ervoor dat je niet te veel betaald voor de woning. Zo kan een aankoopmakelaar bepalen aan de hand van recente verkopen in de buurt of de vraagprijs reëel is en gaat hij zonder emotie de onderhandeling in. Dit levert vaak een betere deal op dat doorgaans de kosten voor een aankoopmakelaar zal dekken. Ook regelt een aankoopmakelaar de juridische aspecten rondom een aankoop.”

KOSTENLOOS

,,Fred de Bas Makelaardij verzorgt graag de aankoop van uw woning in Amersfoort en omstreken. Ons grote netwerk en kennis van de omgeving zorgt ervoor dat we in twee maanden uw droomhuis zullen vinden, wellicht al voordat deze op Funda staat. Wij werken op ‘no cure no pay’ basis, dus u betaalt niets mocht het niet lukken om een geschikte woning te vinden. Betalen doet u pas achteraf. Neem contact op voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.”  

Fred de Bas Makelaardij
033 303 89 07
www.freddebas.nl/aankoopmakelaar-amersfoort/
info@freddebas.nl

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie