Fred de Bas: ,,Op deze manier kunnen makelaars de gedane biedingen na een definitieve verkoop laten zien.”
Fred de Bas: ,,Op deze manier kunnen makelaars de gedane biedingen na een definitieve verkoop laten zien.” Joost Pieterse
De specialist

Vooruitlopend op wetgeving; inzicht in het biedlogboek

14 december 2022 om 08:30 Zakelijk

AMERSFOORT Fred de Bas, makelaar in Amersfoort, vertelt in deze krant regelmatig over hoe je een aankoop of verkoop van een woning kunt doen. De Bas werkt altijd in alle openheid samen met zijn klanten. De de brancheverenigingen nemen daarin een nieuw initiatief.  

,,Makelaars die zijn aangesloten bij de brancheverenigingen VBO, NVM en Vastgoedpro lopen per 1 januari 2023 vooruit op plannen van de overheid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken komt met wetgeving en vindt verduidelijken van de gedragscodes belangrijk voor de manier waarop de makelaardij werkt. Een uitstekende gedachte waar ik ook echt achter sta. Het mooie is dat makelaars die zijn aangesloten bij de brancheverenigingen VBO, NVM en Vastgoedpro dus per 1 januari verplicht zijn om te werken met een biedlogboek. De aangesloten makelaars geven zowel de verkoper inzicht in het biedingsproces, als de kandidaat-kopers. Dit digitale biedlogboek is voor kandidaat-kopers beschikbaar ná het verstrijken van de bedenktermijn en ontbindende voorwaarden.”

BIEDLOGBOEK ,,Een biedingsproces is veel transparanter als het goed wordt bijgehouden en digitaal is vastgelegd in een biedlogboek. Daarmee wordt het inzichtelijk voor de kopers en verkopers wat er speelt en wat de stand van zaken is. Op deze manier kunnen makelaars ook de kopers de gedane biedingen na een definitieve verkoop laten zien.”

TRANSPARANTIE Maar er is meer. ,,Op eigen initiatief komen de brancheverenigingen met een onafhankelijk, gezamenlijk tuchtrecht. Daarmee is er één toegankelijk loket voor onafhankelijke klachtenbehandeling met meer transparantie. Er komt een nieuwe tuchtraad bestaande uit verschillende kamers. En verder worden makelaars, taxateurs en ook bouwkundig keurders gehouden aan de al langer bestaande beroeps- en gedragscodes van hun eigen vereniging. Het initiatief van de brancheverenigingen komt voort uit afspraken die begin dit jaar werden gemaakt en werden ondertekend door VBO, NVM, Vastgoedpro, het ministerie van Binnenlandse Zaken en ook Vereniging Eigen Huis. Fred de Bas Makelaardij is niet voor niets aangesloten bij het VBO. Transparantie staat bij ons voorop bij de aankoop of verkoop van je woning. Daarom zijn wij heel blij dat, met het VBO voorop, er betere afspraken zijn. Makelaars die dat niet hebben, mogen dan niet langer een bied- of onderhandelingsproces begeleiden.” 

INFORMATIE ,,Wil je meer weten over onze transparantie, de afspraken van de brancheverenigingen of het biedlogboek? Ik leg het je graag persoonlijk uit. Neem gerust contact op zodat ik je vragen snel kan beantwoorden. Bel naar 033 303 89 07 of mail me op info@freddebas.nl.”

Fred de Bas Makelaardij
033 303 89 07
www.freddebas.nl
info@freddebas.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie