Afbeelding
Foto Pexels

Bedrijf gestart? 3 redenen waarom zakelijk financieren de juiste keuze is

Partnercontent

Ga je binnenkort als zelfstandig ondernemer aan de slag? Zorg er dan voor dat je alles in huis hebt voordat je ook daadwerkelijk van start gaat. Helaas is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het opstarten van een bedrijf kan namelijk behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Mogelijk kun je de kosten dekken met eigen vermogen, maar dit is lang niet altijd het geval. Gelukkig betekent dit niet dat je niet voor jezelf kunt beginnen. Je kunt namelijk een zakelijke financiering aanvragen. In deze tekst zetten we drie redenen op een rijtje waarom zakelijk financieren de juiste keuze is als je onlangs een bedrijf gestart bent.

 1. 1. Je schiet uit de startblokken
  Wanneer voor jezelf begint, weet je mogelijk niet of jouw bedrijf ook een succes wordt. Daarom houd je misschien een slag om de arm voor wat betreft investeringen. Hier valt wat voor te zeggen, maar deze aanpak kan ook verkeerd uitpakken. Zo besluit je mogelijk om bepaalde investeringen niet te doen, zodat je geld bespaart. Besef je goed dat dit ook averechts kan werken, want mogelijk kun je jouw klanten hierdoor niet bieden wat zij verlangen. Wil je direct uit de startblokken schieten als je voor jezelf begint? Overweeg dan zeker om de nodige investeringen te doen. Een zakelijke financiering kan je hierbij helpen. Hierdoor kun je toch de gewenste investering(en) doen, ook al heb je hier zelf onvoldoende geld voor liggen.

  2. Voor ieder bedrijf een geschikte financieringsvorm
  Sommige ondernemers denken dat een zakelijke financiering er voor ieder bedrijf hetzelfde uitziet, maar dit is niet het geval. Ga maar eens op zoek naar zakelijke financieringen. In dat geval ontdek je snel genoeg dat er verschillende financieringsvormen zijn. Je kunt onder meer kiezen voor een zakelijke lening, maar ook voor zakelijk krediet. Wat de beste financieringsvorm voor jouw bedrijf is, hangt af van het bestedingsdoel. Ben je op zoek naar financiële middelen om te investeren in bijvoorbeeld machines, voertuigen of uitbreiding? Dan kun je het beste voor een zakelijke lening kiezen. Wie geld nodig heeft om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van zijn bedrijf te betalen, kiest voor zakelijk krediet. Doordat er verschillende mogelijkheden zijn, is er voor ieder bedrijf een geschikte financieringsvorm te vinden.

  3. Je houdt geld achter de hand voor onverwachte kosten
  Kun je de investeringen in jouw bedrijf financieren met eigen vermogen? Dan denk je misschien dat dit een betere keuze is dan zakelijk financieren. Toch is dit lang niet altijd het geval. Als jij vrijwel al jouw eigen geld in het bedrijf steekt, kun je beter voor een zakelijke financiering kiezen. Je houdt dan namelijk nog geld achter de hand. Het grote voordeel hiervan is dat je niet bang hoeft te zijn voor onverwachte kosten. Deze kun je namelijk gewoon betalen als je nog eigen geld over hebt. Investeer daarom nooit jouw gehele vermogen in een bedrijf, maar kies liever voor een zakelijke financiering. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om het ene deel van de investering te financieren met eigen geld en het andere deel met een zakelijke financiering.
advertentie
advertentie