Afbeelding
Foto via Unsplash

Hoe kies je een bedrijfsnaam?

3 augustus 2022 om 09:00 Partnercontent

Het kiezen van een bedrijfsnaam kan best een uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat een bedrijfsnaam aansluit bij jouw bedrijf en je klanten? En is die ene bedrijfsnaam die jij voor ogen hebt wel de beste optie voor jouw doelgroep? We gingen voor je op onderzoek uit om het je toch net even iets gemakkelijker te maken.

Bepaal wat je wilt doen met je bedrijf

Het opstarten van een bedrijf is niet zomaar iets. Het starten met een eigen bedrijf vergt namelijk nogal wat investering. En dan hebben we het nog niet eens echt over het geld. Het starten van je bedrijf kost namelijk heel veel tijd. Zonder een goed idee wordt deze tijdsinvestering alleen maar groter. Bepaal daarom goed wat je precies wilt doen, zo heb je voor jezelf helder wat je wilt en kun je op basis daarvan gemakkelijker een naam bepalen. Ga je diensten leveren aan andere bedrijven? Of ga je voor de verkoop van beauty en sieraden? Het zijn een aantal voorbeelden van richtingen waar je over na kunt denken met betrekking tot jouw bedrijf.

Denk ook aan de uitspraak

Het is een trend die inmiddels al een tijdje bezig is. Het toevoegen van letters, het weglaten van klinkers. Door op deze manier een bedrijfsnaam te bepalen zorg je ervoor dat je naam niet meer uit te spreken valt. En dat kan voor de toekomst van je bedrijf behoorlijke gevolgen hebben. Als men je bedrijfsnaam niet, of niet juist, kan uitspreken kunnen ze je ook een stuk moeilijker vinden. Het is ook handig om alvast verder te denken dan het moment van starten. Denk bijvoorbeeld na over eventuele internationalisering. Sommige woorden betekenen in een andere taal iets heel anders.

Ga brainstormen met anderen

Brainstormen, hoe suf het misschien ook klinkt, kan ontzettend goed helpen bij het bedenken van mogelijkheden. Je moet er niet vanuit gaan dat je meteen je bedrijfsnaam hebt gevonden na een brainstormsessie. Maar door samen met anderen na te denken over de mogelijkheden en deze op te schrijven kun je mooie nieuwe inzichten vinden. Daarnaast kun je bij brainstormen geen fouten maken. Alle ideeën die voorbijkomen zijn goed. Ook is het aan te raden om gewoon altijd een kladblokje bij je te hebben. Zo kun je ideeën die spontaan in je opkomen noteren, waardoor je ze niet meer hoeft te vergeten.

Gebruik een generator

Heb je mooie ideeën verzamelt maar ben je er nog niet helemaal? Of is er nog net even iets meer nodig om je bedrijfsnaam te perfectioneren? Geen enkel probleem. Ook daar zijn goede oplossingen voor bedacht. Zo kun je bijvoorbeeld online gebruik maken van een generator voor bedrijfsnamen.

Een goed voorbeeld van een dergelijke generator is https://businessnamegenerator.com/nl/. Bij deze generator kun je gemakkelijk de benodigde informatie doorgeven, waarna de generator alles zelf verder regelt binnen een paar tellen. Wil je maar een bepaald aantal tekens gebruiken of gelijk ook de mogelijkheden voor een domeinnaam checken? Je past het gemakkelijk aan in de instellingen. Door deze verschillende manieren te combineren bereik je op een goede manier de nieuwe bedrijfsnaam van jouw bedrijf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie