Afbeelding
Foto: Pixabay

Waar moet je op letten bij het leggen van een pvc vloer

3 maart 2022 om 07:20 Partnercontent

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar het leggen van een pvc vloer is gemakkelijker dan je denkt. Er zijn echter wel enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen click en plak pvc. Het type pvc vloer die je kiest, bepaalt vervolgens welk gereedschap je nodig hebt, de manier van leggen en de vloer toebehoren die je kunt gebruiken. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je opgesomd.

Laat de vloer voldoende acclimatiseren

Je kijkt er al lang naar uit. Eindelijk wordt je nieuwe Floorlife vloer geleverd. Je wilt dan ook niets liever dan de vloer zo snel mogelijk leggen. Hoe zou het eindresultaat eruit zien? Toch is het belangrijk om nog even geduld te hebben met je nieuwe pvc vloer. Het is belangrijk om de vloer te laten wennen aan de temperatuur in de ruimte. Deze verschilt namelijk in de ochtend en nacht. Deze temperatuurschommelingen kunnen werking in de vloer veroorzaken. Als je de vloer toch te snel legt, lijkt hij er op het eerste oog mooi bij te liggen, maar zul je al snel merken dat er kleine kiertjes tussen de stroken ontstaan. Wij adviseren daarom om je vloer minimaal 48 uur te laten acclimatiseren bij een ideale kamertemperatuur van 19/20 graden.

Zorg voor een vlakke basisvloer

Zoals we al eerder hebben aangegeven bepaalt het type vloer die je kiest de manier waarop de basisvloer bewerkt moet worden. Als jij hebt gekozen voor een plak pvc vloer is het noodzakelijk om de vloer van tevoren volledig te laten egaliseren. De pvc stroken worden namelijk direct op de basisvloer geplakt waardoor zelfs de kleinste oneffenheden al zichtbaar kunnen worden in de toplaag. Het egaliseren van de vloer is een vak apart, wij raden je daarom aan om dit door een vakman te laten uitvoeren. Is je keuze gevallen op een pvc click vloer? Dan kunnen kleine oneffenheden in de basisvloer gecompenseerd worden door de geïntegreerde ondervloer. Zijn er toch teveel oneffenheden aanwezig? Laat je dan adviseren voor de beste oplossing die bij jouw situatie past.

Zelf leggen of niet?

Het type vloer dat je kiest heeft niet alleen invloed op het bewerken van de basisvloer, maar heeft ook invloed op de moeilijkheidsgraad van het leggen van jouw Floorlife pvc vloer. Zo vergt het leggen van een plak pvc vloer de nodige kennis en ervaring. Je mag niet teveel lijm gebruiken, maar ook zeker niet te weinig. Daarnaast moeten de stroken strak tegen elkaar aan gelegd worden zodat er een mooi geheel zonder kieren ontstaat. Dit klusje komt erg nauwkeurig. Wij raden je daarom af om dit zelf uit te voeren. Wil je de vloer zelf leggen? Dan kun je beter kiezen voor de click variant. Een click pvc vloer heeft dezelfde legwijze als een laminaat vloer. Door de clickverbinding clicken de panelen eenvoudig in elkaar.

Ter afronding

Nu de basis voor jouw persoonlijke interieurstijl letterlijk is gelegd, kun je beginnen met het afstylen van de vloer. Zo maak je als eerste een keuze tussen een decorplint en hoge plint. Hoge plinten zijn helemaal de trend en zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Je creëert met deze plinten een luxe en sfeervolle uitstraling. Wil je liever de print van de vloer doortrekken in de plint? Kies dan voor bijpassende decorplinten.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie