Afbeelding
Foto: Pixabay

Je Amersfoortse tuin voorzien van duurzame meubels

20 december 2021 om 16:00 Partnercontent

Duurzaamheid. Een woord dat je overal hoort terugkomen. Dat heeft ook wel een reden. Een hoge CO2-uitstoot veroorzaakt opwarming van de aarde, waardoor de balans tussen mens, economie en milieu wat verstoord raakt. Een balans tussen die drie hebben we wel echt nodig, want onze wereld moet ook goed leefbaar blijven voor de toekomstige generaties. Een goede reden dus om je ook bezig te houden met duurzaamheid.

Gelukkig doen we al veel duurzame dingen. We doen aan hergebruik, recyclen bepaalde spullen en kijken ook naar de impact van materialen op het milieu. Zo scheiden we afval om het plastic vervolgens te recyclen. We houden rekening met de verlichting in huis, zoals LED-verlichting. Maar ook in je Amersfoortse tuin valt er waarschijnlijk een hoop te verduurzamen. Ga je jouw tuin inrichten? Dan is het goed om bij de keuze voor meubels rekening te houden met het milieu!

Tweedekans meubels

Een tweedekansje. Zo worden producten ook weleens genoemd die prima een tweede kans verdienen. Een tweedehands tuinmeubel is hartstikke duurzaam. Het meubel is tenslotte al eerder geproduceerd, waardoor er nu geen nieuwe CO2 vrijkomt. In Amersfoort heb je diverse kringloopwinkels waar je prima eens een kijkje kunt nemen. Denk aan Kringloopcentrum Amersfoort of Kringloopwinkel Acht+.

Nieuwe meubels

Kun je niets geschikts vinden bij de kringloopwinkels? Dat kan natuurlijk gebeuren. Als je dan toch naar nieuwe tuinmeubelen gaat kijken, is het goed om rekening te houden met de materialen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe tafel voor buiten wil hebben, is een boomstamfafel een goede keuze. Door een boomstamtafel buiten te plaatsen, ben je namelijk duurzaam bezig. Mits je kiest voor een houten tafel die voorzien is van een bepaald keurmerk. Het FSC of PEFC keurmerk staat voor hout dat afkomstig is uit duurzaam bosbeheer.  

Goed onderhoud

Tweedehands tuinmeubels en houten tuinmeubels zijn dus goede keuzes als je een duurzame tuin wil hebben. Belangrijk is het wel om deze goed te onderhouden. Zo verleng je de levensduur van je meubels en hoef je minder snel nieuwe te kopen. Daarom hebben we als laatste nog een aantal onderhoudstips op een rij gezet:

  • Koop direct ook een hoes voor je nieuwe meubels. Dan kunnen de meubels onder alle weersomstandigheden buiten blijven staan en blijven ze goed beschermd;
  • Zet je houten tafelblad ieder jaar of iedere 2 jaar opnieuw in de olie. Dit is een goede bescherming en je hebt minder kans op vlekken;
  • Heb je in je tuin gekozen voor stalen elementen? Behandel ze dan elk jaar met een wax. Staal kan door regen al snel gaan roesten en dat wil je niet!
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie