Afbeelding
Hangstoel

5 ideeën om je tuin een upgrade te geven

13 april 2021 om 08:50 Partnercontent

Beginnen jouw groene vingers alweer te kriebelen wanneer je naar buiten kijkt? Kun je niet wachten om weer tot in de late uurtjes van die zwoele zomerlucht te genieten in je tuin? Een combinatie van warmte, de barbecue en mierzoete sangria – heerlijk! 

Ga er dit jaar helemaal voor en geef je tuin nu alvast een upgrade, zodat je in de zomermaanden een geweldige plek hebt om van te genieten. We geven je hier alvast wat inspiratie om je tuin naar het volgende level te tillen. 

1. Een tuinpaviljoen maakt je tuin een stuk romantischer

Onder een tuinpaviljoen zitten eten voelt alsof je in Italië zit, genietend van een glaasje wijn, besucht van de felle zon – maar toch heerlijk buiten. Het is een klassieke look die je niet vaak meer terugziet komen, maar waar je wel ontzettend veel plezier aan kunt beleven. Geen last van regen of zonnebrand, maar een heerlijk plekje om samen te komen of je kopje koffie te drinken en de krant te lezen.

2. Creëer een zithoek om te relaxen

We hebben allemaal wel de basic tuinset, maar wil je echt loungen met een boekje en jezelf terugtrekken? Dan is een hangstoel ideaal. Een stuk makkelijker om in te zitten dan een hangmat, en bovendien ziet het ook ontzettend gaaf uit. Geen zorgen, ook als je geen grote boom hebt om hem aan op te hangen, kun je een hangstoel in je tuin hebben. Ze komen namelijk ook met een stevige standaard. 

3. Voeg een wellness element aan je tuin toe

Altijd al een sauna willen hebben, maar is er binnen niet echt plek? Wedden dat je een rommelhok van een tuinhuisje hebt, waar je eigenlijk niet heel veel handigs in bewaard? Tover dit om tot een sauna! Voor liefhebbers van wellness is dit een geweldige manier om de ervaring in huis te halen. Je kunt ook gaan voor een opblaasjacuzzi in je tuin, of voeg een tuindouche toe. Heerlijk om ‘s ochtends buiten zo wakker te worden, of om af te koelen na een lange werkdag.

4. Ga voor duurzame materialen

Heb jij duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Recyclen, maar ook planten die horen bij ons Nederlandse ecosysteem. Haal ook niet alles van ver – hoe minder het heeft moeten reizen, hoe beter voor het milieu. Check wat er in de buurt gemaakt of verkocht wordt. 

Ga nog een stap verder en voeg een moestuintje toe aan je tuin, zodat je ook je favoriete groenten en kruiden zelf kunt verbouwen. 

5. Haal binnen naar buiten

Barbecueën is heerlijk, maar wat als je het een nog uitgebreider kunt doen? Voor de liefhebbers van heerlijk koken en lang tafelen, is een heuse buitenkeuken een geweldige toevoeging aan de tuin. Je kunt hem zo groot of klein maken als je zelf wilt. Een buitenkeuken onder je overkapping brengt leven in je tuin en geeft je talloze mogelijkheden voor het organiseren van de leukste en smakelijkste feestjes in jouw buurt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie