Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders pakken tuin aan en kiezen voor overkapping

17 september 2021 om 14:56 Partnercontent

Net als vorig jaar zomer bleven ook deze zomer veel Nederlanders thuis. Voornaamste reden was de onzekerheid rond het coronavirus. Gezinnen waren veelal niet volledig gevaccineerd, de besmettingscijfers in het buitenland lager op diverse plekken aanzienlijk hoger dan in Nederland, enzovoorts. Het vakantiegeld wat zo behouden bleef, werd net als vorig jaar geïnvesteerd in klussen binnen en rondom de woning. Voorbeeld van zo’n klus was het plaatsen van een overkapping. De een koos voor een bouwpakket, de ander ging zelf aan de slag. Zelf klussen is de laatste anderhalf jaar populairder geworden. Met een paar houten palen, wat planken en golfplaten kom je een heel eind!

Zelf klussen interessanter door online video’s

Door het thuiswerken houden we massaal tijd over. We staan niet meer in de file aan het eind van de dag, kunnen eerder beginnen, enzovoorts. Deze tijd gebruiken veel mensen om nieuwe kennis op te doen over onderwerpen die hen interesseren. Zelf klussen is een voorbeeld van een hobby die veel mensen oppakken sinds de uitbraak van de pandemie. Online is ontzettend veel informatie te vinden over de wijze waarop een klus moet worden uitgevoerd. Daarbij bestel je gereedschap en de benodigde materialen eveneens snel en gemakkelijk op het internet. Denk aan hout voor de basisconstructie, bitumen golfplaten voor het maken van een dak en latten voor de bodem. Naast het feit dat zelf klussen erg leuk is, kan het ook veel geld besparen.

Aan de slag met de tuin bij je woning

Mensen zijn hun tuin meer gaan waarderen tijdens de pandemie. Mede door het feit, dat mensen vorig jaar zomer enigszins verplicht thuis bleven. Om nog meer van de tuin te kunnen genieten, hebben veel mensen de tuin de afgelopen anderhalf jaar aangepakt. Het grote stenen terras werd bijvoorbeeld regelmatig verkleind, om de tuin van meer groen te kunnen voorzien. Ook het plaatsen van een overkapping is, zoals eerder al genoemd werd, populair. Met een overkapping kun je tot later op de avond buiten blijven zitten. Daarbij heb je geen last van een zomers buitje.

Tuin groener maken is een verstandige keuze

Het groener maken van een tuin biedt diverse voordelen voor mens en milieu. Zo is het minder warm in de tuin, wanneer je deze van een gazon en verschillende borders met planten voorziet. Ook zorgt het groen dat hemelwater sneller afgevoerd kan worden. Iets wat steeds belangrijker is, nu we in Nederland te maken krijgen met stevigere buien. In een korte tijd valt steeds meer regen. Het groen laat het water direct in de grond trekken, wat de belasting van het afvoerstelsel vermindert. Daarbij is het goed voor het groen zelf! Verschillende gemeenten initiëren acties, die huishoudens moeten aanzetten tot het groener maken van hun tuin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie