Afbeelding
Verstelbare tuinstoel

3 trends voor je tuin in 2021

13 april 2021 om 08:52 Partnercontent

Ben jij wel fan van op vakantie gaan in Tuinesië? Wie (ook) dit jaar thuis blijft in de zomermaanden, kan ook in de achtertuin een gevoel van luxe, ontspanning en rust creëren. Investeren in je tuin is investeren in momenten vol plezier – met het hele gezin chillen op de tuinset, vrienden aan de barbecue, of lekker in je eentje met een boek in de hangmat natuurlijk.

Heb je inspiratie nodig voor je ‘’nieuwe’’ tuin? Dan zit je hier goed. Wij hebben 4 trends voor in de tuin op een rijtje gezet. Welke past bij jou?

Trend #1: De wellnesstuin

Hou jij ervan om je lekker terug te trekken in je tuin? Maak van je tuin dan een relaxplek. Steeds meer mensen kiezen ervoor om wellness-elementen toe te voegen aan hun tuin. Dat zijn verstelbare tuinstoelen waarin je heerlijk de zon kunt aanbidden, maar je kunt ook een stap verder zetten.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een sauna in je tuin? Hier heb je relatief weinig ruimte voor nodig. Zeker als je al een tuinhuisje hebt staan dat vooral een rommelhok is waar je zelden komt. Tover dit om tot een kleine sauna en je hebt het hele jaar door een reden om lekker in de tuin te chillen!

Ook kun je een jacuzzi toevoegen aan je tuin. Daar heb je ook in de winter plezier van. Bovendien hoef je niet per se een dure jacuzzi te laten inbouwen. Tegenwoordig zijn er ook opblaasbare jacuzzi’s op de markt. Dat maakt ontspannen nog makkelijker.

Verder kun je natuurlijk ook je tuin vullen met een hangmat, loungekussens en voorzien van luxe elementen, zoals een minibar. Je gaat je tuin nooit meer uit willen.

Trend #2: De tuin voor elk seizoen

In Nederland hebben we een groot contrast tussen onze seizoenen. Dat kan mooi zijn, maar het is natuurlijk jammer als je je tuin maar de helft van het jaar kunt gebruiken. 

Daarom kun je een tuin creëren die ook in de koudere maanden comfortabel is. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping. Voeg daar een terrasverwarmer aan toe, en je hebt er een extra woon- of eetkamer bij. Extra leuk is natuurlijk het toevoegen van een haard of een lekker luxe buitenkeuken. En vergeet ook niet een tuinset die ook in de koudere maanden comfortabel is om op te chillen, met kussens die tegen de kou en vochtigheid kunnen.

Trend #3: Een duurzame tuin

Als je dan toch al met natuur en planten bezig bent, waarom zou je het dan niet verder doortrekken en je tuin echt milieuvriendelijk maken?

Duurzaamheid zou geen trend moeten zijn, maar een standaard. Toch zien we het zeker in onze tuin nog wel eens over het hoofd als optie. Wat dacht je bijvoorbeeld van het hergebruiken van materialen? 

Of voornamelijk het gebruiken van materialen die van dichtbij komen, zodat er geen wereldwijd transport voor nodig was? Ook kun je planten toevoegen aan je tuin die bijdragen aan het Nederlandse ecosysteem. Als we allemaal kleine aanpassingen maken, kunnen we een groot verschil maken!

Hoe ga jij je tuin dit jaar zomerklaar maken? Zijn een aantal kleine aanpassingen voldoende, of ga je dit keer echt voor een grote ommezwaai? Laten we hopen op genoeg zonnige dagen om er optimaal gebruik van te maken!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie