Afbeelding
Overkapping tuin

Consumenten investeren massaal in een aanpassing aan de tuin

5 juli 2021 om 08:07 Partnercontent

In de afgelopen anderhalf jaar, hebben Nederlandse huishoudens massaal in de tuin geïnvesteerd. Opblaasbare zwembaden zijn niet meer weg te denken uit de tuin, evenals dat steeds meer huishoudens voor een luxe jacuzzi kiezen. Gek is deze ontwikkeling niet, daar we vorig jaar niet op vakantie konden. Het geld wat hiermee bespaard werd, gebruikte de Nederlandse consument voor een renovatie van de tuin of woning. Denk aan een nieuwe keuken in huis, een overkapping in de tuin, enzovoorts. Tegelijkertijd zijn veel mensen hun tuin meer gaan waarderen vorig jaar, nu ze niet op reis konden. In dit artikel lees je meer over de investeringen die men deed.

Plannen maken voor een nieuwe indeling

Veel mensen hebben de renovatie van de tuin grondig aangepakt. De oude schutting eruit, een nieuwe erin. Ook het terras werd bij diverse woningen van een opknapbeurt voorzien. De kleine klinkers die voorheen populair waren, werden massaal vervangen voor grote keramische tegels. Het geeft de tuin direct een luxe uitstraling! Ook werden veel tuinen van een terrasoverkapping voorzien. Groot voordeel hiervan is dat je tot laat op de avond buiten kunt blijven zitten. Het geeft je het gevoel op vakantie te zijn. Een overkapping houdt de warmte vast, waardoor het minder snel te fris wordt buiten. Daarnaast kun je de overkapping van een heater voorzien, welke je ook op koudere avonden warm houdt. Niet het minst belangrijk: groen in de tuin. Terrassen werden verkleind, om zo ruimte te creëren voor een border met planten.

Meer luxe in de tuin met een zwembad of jacuzzi

Naast de renovatie van het terras en bijvoorbeeld het plaatsen van een overkapping, werd het toevoegen van luxe door veel consumenten overwogen. Denk hierbij aan het gebruik van een sauna in de tuin, of bijvoorbeeld het plaatsen van een jacuzzi. Dergelijke elementen lijken vaak al snel duizenden euro’s te moeten kosten, maar dat is niet zo. De gemiddelde prijs van een jacuzzi is fors gedaald. Wie het toch goedkoper aan wil pakken, kan kiezen voor een opblaasbaar model. Datzelfde geldt bij de keuze voor een zwembad. Voor een paar tientjes staat er een opblaasbaar zwembad op het terras! Ideaal om op warme zomerdagen even af te kunnen koelen.

Ook renovaties in huis populair

Niet alleen een renovatie van de tuin was populair in de afgelopen anderhalf jaar. Ook binnen woningen werd veel geklust. Je kent wellicht de beelden van lange rijen voor de verschillende bouwmarkten. Onder meer de keuken werd regelmatig aangepakt. Evenals de badkamer. Het zijn ruimtes die vaak het laatst worden opgepakt, mede door de impact van een dergelijke renovatie. Het feit dat men vorig jaar zomer veelal thuis was, bood een ideale kans om deze renovaties uit te voeren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie