Afbeelding
Foto door form PxHere

Hoe weet je of je last hebt van houtworm?

5 januari 2022 om 07:00 Partnercontent

Om te weten of je last hebt van houtworm of een actieve houtwormplaag, moet je ze wel kunnen herkennen. In dit artikel leggen we je uit hoe je een houtworm herkent. 

Wat is een houtworm?

Een houtworm is de larve van een kever. Een houtworm zit niet alleen in huis. De houtworm kan ook gangen maken in planken of bomen buiten je huis. Dit verklaart waarom je heel alert moet zijn als je planken of ander hout (bv. brandhout) van buiten meeneemt. 

Hoe weet ik of ik last heb van houtworm?

De kans dat je een houtworm buiten houten bouwsels herkent is minimaal. Het beestje is heeft een klein lichaam en verbergt zich goed. Bovendien leeft het beestje van het hout, dus de worm heeft geen impuls om het hout te verlaten. 

Je kunt een houtworm in houten bouwsels herkennen door naar de kleine gaatjes in het hout te kijken. Deze gaatjes geven de gangen aan die de houtworm gegraven heeft. Vaak zijn er meerdere van deze gaatjes in de houten constructies op te merken.

Het kan gebeuren dat een houtworm net zijn kop uit het hout steekt, op het moment dat je het inspecteert. Dit betekent dat een houtworm naar buiten wil vliegen, of een gang naar de buitenkant van het hout gegraven heeft. Het zal niet voldoende zijn om de houtworm uit het hout te trekken.

Herken je de bovenstaande beschrijving? Kom dan direct in actie. Een houtworm kan veel schade aanrichten. Als je de houtworm niet zou laten bestrijden, kan de stevigheid van houten constructies ernstig aangetast worden. Je laat de houtwormbestrijding dan ook best over aan onze houtwormspecialisten.

Opsporen en bestrijden

Het bestrijden van houtworm is een moeilijke klus. Bij het bestrijden van de houtworm is het heel belangrijk dat de manier van bestrijden effectief is. Daarom is het verstandig om een houtwormspecialist in te schakelen. Hij bestrijdt niet alleen de houtworm, maar sporen ook kevers op. Zo voorkom je heel snel dat deze kevers nieuwe larven leggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie