Afbeelding
Houten vloer

Houten vloer: alles wat je moet weten

24 februari 2020 om 15:55 Partnercontent

Ben je op zoek naar een houten vloer, maar vraag je je af of het wel goed staat in je interieur, of het goed te combineren is en of het je enigszins scheelt in de huishouding wat betreft onderhoud van een houten vloer? In dit blog leggen we je alles uit over hoe je een houten vloer het beste in een modern interieur kwijt kunt, wanneer je voor echt oude houten vloeren moet kiezen en hoe je houten vloeren het beste wel en niet kunt combineren. Lees snel verder!

Moderne houten vloeren
Houten vloeren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wil je een modern, strak interieur, dan raden we een lichte houtsoort aan. Een lichte houtsoort is warm en strak tegelijk, helemaal met een matte finish. Ook kun je kiezen uit smalle en brede planken. Je wil met een strak en modern interieur uiteraard zo min mogelijk poespas in huis hebben. Kies daarom voor brede planken, dat creëert rust.

Oude houten vloeren voor karakter
Woon je in een oud boerderijhuis, een monumentaal pand of misschien wel een oude molen of een jaren '30 huis? Ga dan voor een echt houten vloer met karakter. Verschillende speciaalzaken verkopen zelfs massieve kasteelvloeren en Franse kloostervloeren, dan maak je van je vloer een echte eyecatcher. Ook planken met noesten er in zorgen voor karakter. Daarnaast kun je kiezen uit een donkere afwerking voor een klassiekere look of een lichte afwerking voor in kleinere ruimtes.

Houten vloer combineren
Een houten vloer combineren hoeft niet moeilijk te zijn tegenwoordig met veel keuze uit verschillende stijlen. Heb je houten meubels? Ga dan niet voor eiken als je grenen meubels hebt. Kijk goed of het qua kleur bij elkaar past of heel erg afsteekt. Het is juist niet mooi als je dacht dat je dicht bij dezelfde kleur zat, dat het dan toch vloekt. Je kunt ook je meubels een likje verf geven om hout op hout te voorkomen. Houten vloeren zijn gemakkelijk te combineren met koele elementen als staal en glas, juist omdat hout zo warm is. Waarmee combineer jij het liefste je houten vloer?

Houten vloer onderhouden
Houten vloeren moeten eens in de zoveel jaar geolied worden, ze zetten uit en krimpen door temperatuurverschil en kunnen niet tegen te veel vocht. Vaak krijg je bij een speciaalzaak wel een handleiding mee en de juiste middelen. Je kunt ook verkopers om hulp vragen. Ga bijvoorbeeld naar Bebo Parket in Vriezenveen, zij zijn de specialist in laminaat(vloeren) en parket.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie