Afbeelding
Foto: Pexels

Het geheim en de kracht van spiegels in huis!

22 december 2021 om 09:15 Partnercontent

Spiegels zijn in alle vormen en maten beschikbaar. Ze voegen een stukje extra toe aan je interieur en zorgen voor een uniek element. Veel Nederlandse huishoudens hebben een spiegel in huis hangen of staan, maar wist je dat een spiegel meer is dan enkel een gebruiksvoorwerp? Met een spiegel kun je een krachtig statement neerzetten! Een spiegel op maat zorgt ervoor dat je een spiegel in huis haalt die geheel aansluit op je eigen wensen en bij de stijl van je interieur. Daarnaast zorgt een spiegel op maat voor een echte blikvanger in huis.

Ronde en grote spiegels

Wil je je haar nog even checken voor je de deur uitgaat? Je nieuwe kledingstukken nog even keuren? Een spiegel is een ideaal hulpmiddel. Niet alleen de helderheid speelt een rol, ook het spelen met vormen en de grootte van je spiegel is een leuke bezigheid om te ondernemen. De rechthoekige standaard spiegels kennen we allemaal wel. Maar wat dacht je van ronde en grote spiegels in huis? Het is naast een mooie vorm, ook een echte trendsetter. Grote spiegels hebben de goede eigenschap, om een ruimte groter te doen lijken. Een spiegel met een grote doorsnede gebruiken, is tevens het grote geheim van interieurontwerpers, zodat een mooi ruimtelijk effect ontstaat. Ook reflecteren spiegels de zon en dit draagt bovendien bij aan meer licht in huis. Enkel rechte vormen in huis, zorgen vaak voor een koud interieur, terwijl ronde vormen het rechthoekige lijnenspel juist onderbreken. Dit zorgt eveneens voor meer warmte en een speels effect in huis.

Zilver, goud of brons gekleurde spiegels

Daarnaast heeft ook de kleur van de omlijsting grote invloed op de sfeer in huis. Standaard zie je een zilveren omlijsting vaak terug, echter door hier mee te spelen, ontstaat een uitnodigende sfeer in je woning. Goud en brons combineren bijvoorbeeld erg mooi bij een wand geschilderd in een mooie aardetint. Het benadrukt een geborgen sfeer en de warmte van je gekleurde wand nog eens extra. Naast de omlijsting is het ook mogelijk om voor een volledig gekleurde spiegel te gaan. Denk hierbij aan een spiegel met een bronskleur of een iets donkere tint voor een fijne ambiance in huis. Deze sfeermakers, zijn uitermate goed geschikt voor de hal of de woonkamer. Badkamerspiegels zijn overigens vaak verzilverd en dit is handig in badkamers, zodat je goed kunt zien wat je doet.

Combineer bijzondere spiegels in je interieur

Wat voor interieur je ook hebt, een spiegel past altijd. Een grote trend is het combineren van diverse spiegels bij elkaar. Dit zijn bijvoorbeeld kleine en grote spiegels, of spiegels met verschillende tinten. De kleur van je muur of het patroon van je behang dragen ook bij aan een mooie uitstraling van je spiegel(s). Heb je een strak interieur? Dan is een ronde spiegel uitermate geschikt, ook voor een industrieel interieur is een ronde spiegel erg mooi, omdat dit het rechte lijnenspel onderbreekt en meer karakter aan je woning toe kan voegen. Durf je verder te kijken dan enkel een ronde of rechthoekige spiegel? Dan is het kijken naar asymmetrische vormen, het overwegen meer dan waard. Hierdoor ontstaat een moderne art-deco stijl, denk hierbij aan spiegels met bijvoorbeeld golvende vormen, zodat een buitengewone uitstraling ontstaat.

Een spiegel op maat laten maken

De zoektocht naar de ideale spiegel kan soms een uitdaging zijn. Niet elke vorm of afmeting is verkrijgbaar, of passend bij de ruimte die in gedachten hebt. Wellicht wil je net die ene kleur in huis halen? Of een speciale vorm? Dat kan niet altijd in iedere webshop of fysieke winkel. Een spiegel op maat laten maken biedt de juiste oplossing voor je interieur. Elke vorm, afmeting of kleur is bij een spiegel op maat mogelijk. Glaswebwinkel biedt je de mogelijkheid om een spiegel naar wens samen te stellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie