Afbeelding
Keistadnieuws

Glazen huis wordt steeds warmer; dansend publiek kan de temperatuur laten dalen

18 december 2021 om 09:07 Evenementen

AMERSFOORT (ANP) Vier jaar nadat hij er in 2017 de deur sloot, stapt Sander Hoogendoorn zaterdag Het Glazen Huis weer binnen. ,,Soms weet je pas wat je had als je het hebt weggedaan”, zegt de NPO 3FM-jock aan de vooravond van een nieuwe editie van goededoelenactie 3FM Serious Request tegen het ANP.

,,Ik denk dat de pauze wel even nodig was”, zegt Hoogendoorn (33) over de afgelopen jaren waarin Het Glazen Huis had plaatsgemaakt voor een andere actie, The Lifeline. ,,Het Glazen Huis was een instituut. En ik vond het heel tof dat we toen wat anders zijn gaan proberen, want die wandeltochten van The Lifeline waren echt wel baanbrekend. Maar we zijn er ook achter gekomen dat The Lifeline toch niet hetzelfde was.”

Zeker toen The Lifeline vorig jaar door de lockdown noodgedwongen vanaf het vliegveld in Enschede werd uitgezonden, realiseerde Hoogendoorn zich dat hij de voorganger van de actie miste. ,,Met zijn allen op één plek zitten en vanaf daar met elkaar proberen om zo veel mogelijk geld op te halen, is toch wat je nodig hebt met zo’n actie. Toen realiseerde ik me dat ik dat echt miste.”

IETS NIEUWS Dat Het Glazen Huis nu weer terug is, maakt dat de dj er nog een beetje extra naar uitkijkt dan eerder. ,,Door die pauze voelt het voor ons toch weer als iets nieuws”, zegt Hoogendoorn, die samen met Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zijn intrek in het huis neemt. ,,En de luisteraars hebben dat ook. Zij zeggen blij te zijn dat we het weer gaan doen. Je voelt aan beide kanten honger van ‘Yes, we gaan weer!’.”

WERELD NATUUR FONDS  Toch is niet alles hetzelfde als voorheen. In tegenstelling tot ‘vroeger’, mogen de dj’s gedurende de actieweek gewoon eten. Een ander verschil is dat er na jaren afscheid is genomen van het Rode Kruis als het goede doel waar geld voor wordt ingezameld. Daarvoor in de plaats is nu het Wereld Natuur Fonds gekomen, dat met het geld Zuid-Amerikaanse regenwouden wil beschermen en herstellen om zo klimaatverandering tegen te gaan.

OPWARMEND HUIS Tijdens de actieweek laat 3FM de klimaatverandering op een ludieke manier terugkomen: in het huis wordt het steeds een beetje warmer. Publiek dat een kijkje komt nemen bij het huis, dat dit jaar te vinden is op het duurzame bedrijventerrein De Nieuwe Stad in Amersfoort, kan er al dansend voor zorgen dat de temperatuur in het huis weer daalt.

,,Ik geloof dat het maximaal een graadje of 40 kan worden. En ja, ik vind dat wel een spannend onderdeel”, lacht Hoogendoorn. “Je kunt je daar niet echt op voorbereiden denk ik. Net als op de rest van de week. Wat ik vooral van voorgaande edities heb geleerd is dat ik het maar gewoon over me heen moet laten komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie