Afbeelding
Foto door Bryan Geraldo via Pexels

Wat kun je doen om te besparen op de energiekosten in huis?

16 november 2021 om 07:04 Partnercontent

Vermindering van het energieverbruik in huis bespaart geld, verhoogt onze energiezekerheid en reduceert de vervuiling die wordt uitgestoten door niet-hernieuwbare energiebronnen. Het wordt steeds belangrijker dat bewoners bewuster worden rondom manieren om te besparen op de energiekosten. De vraag is natuurlijk wat jij kunt doen om het energieverbruik in huis te minimaliseren. We zoeken het hier uit.

Isolatiemateriaal en vochtbeheersing

Isolatiemateriaal wordt gebruikt in huizen en gebouwen om de binnentemperatuur te regelen. Het dient als een barrière om te voorkomen dat de warmte- en koelingsstroom uit het huis ontsnapt. 

Het beter isoleren van het huis kan ervoor zorgen dat hogere energiekosten zoveel mogelijk worden geminimaliseerd. Om de temperatuur in huis op peil te houden, kun je denken aan het verbeteren van de isolatiewaarde van de vloer. Een ideale oplossing hiervoor is hardschuim isolatie, geïnstalleerd met constructielijm. Een ander aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het verhogen van de isolatiewaarde van het huis, is vochtbeheersing. Vocht vernielt afdichtingen, waardoor compressie ontstaat. Door goed te ventileren, kun je vocht in huis verminderen, wat zowel de isolatiewaarde van het huis kan verhogen als de muren in topconditie kan houden. 

Het verhogen van de energie-efficiëntie met thermische raambekleding 

Naast het investeren in het bouwen van huizen met een betere isolatiewaarde, is het belangrijk om de nadruk te leggen op alternatieve en betaalbare oplossingen zoals thermische raambekleding. Dit is een uitstekende manier om met slechts een paar kleine aanpassingen enorme energievoordelen te behalen en de energiekosten te minimaliseren. Goede raambekleding biedt namelijk een uitstekende isolatiewaarde. Maar hoe werkt dit precies? 

Het effect van gesloten gordijnen en jaloezieën

Terwijl gesloten gordijnen en jaloezieën tijdens de zomermaanden in staat zijn om warmte buiten de deur te houden, zorgen ze er tijdens de wintermaanden voor dat de warmte juist binnen blijft. Voor het behalen van maximale energie-efficiëntie kun je kiezen voor rolgordijnen, vouwgordijnen, dubbele zonwering, luiken of draperieën. Deze oplossingen kunnen een aanzienlijk verschil maken in het behouden van koelte of warmte, wat ervoor zorgt dat de airconditioning geen overuren hoeft te draaien in de zomer en je de verwarming wat meer met rust kan laten tijdens de koude winterdagen. 

Wanneer je op zoek gaat naar gordijnen en jaloezieën met de hoogste isolatiewaarden, dan is het belangrijk om extra rekening te houden met het materiaal dat je kiest. Een uitermate geschikte optie om zowel kou als warmte tegen te houden, zijn plisségordijnen. De plisségordijnen van 123jaloezie.nl

 zijn gemaakt van licht doorlatende of verduisterende stoffen en geven tevens een nette en strakke uitstraling aan het interieur. Andere materialen die erom bekend staan het huis beter te isoleren, zijn jaloezieën die gemaakt zijn van bamboe, aluminium, hout en PVC. Jaloezieën die gemaakt zijn van deze materialen zorgen niet alleen voor een hoge isolatiewaarde, maar geven ook de mogelijkheid om op talloze manieren te spelen met binnenkomend licht en schaduw.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie