Afbeelding
Foto: Shutterstock

Op zoek naar mooie keramische tegels in de woonkamer

10 december 2021 om 13:30 Partnercontent

Er bestaan heel veel soorten vloeren. Keramische tegels zijn hierin een steeds meer gebruikte vloersoort. Maar wat maakt het nu dat mensen vaker tegels gaan gebruiken in plaats van bijvoorbeeld laminaat of tapijt. Zo ook zijn keramische tegels in de woonkamer een goede optie voor de vloer. Keramische tegels geven namelijk een luxe en moderne look en zijn daarnaast ook slijtvast. Bovendien zijn tegels natuurlijk bestand tegen water, dit maakt het schoonmaken ervan ook een stuk makkelijker dan laminaat waar water in trekt en het beschadigd. Als je toch graag een houten vloer zou willen is het fijn dat er ook keramische tegels zijn met een parketlook.

Veel verschillende soorten tegels beschikbaar

Keramische tegels bestaan er in veel verschillende vormen, maten en soorten. Zo bestaat er keramisch parket dat voor een warme sfeer zorgt. Hierdoor kan jij genieten van een laminaat look vloer zonder de eventuele nadelen hiervan te ondervinden. Denk aan het onderhoud en eventuele schade wat bij een laminaat vloer kan ontstaan. Ook bestaan er keramische tegels die een lichte kleur hebben, zoals marmerlook tegels, travertin look tegels of betonlook tegels. Deze lichtere kleuren zorgen voor een moderne sfeer in huis. Dit past dus perfect bij de meeste interieurs van tegenwoordig. Zo ben je goed voorbereid op gewenste moderne look van jouw huis.

De voordelen van keramische tegels in een woonkamer

Keramische tegels geven comfort aan de bewoners. Dit komt doordat de tegels veel warmte afgeven. Hierdoor is het prettig op de vloer te lopen, ook blootvoets. Dit kan zelfs nog bevorderd worden door een vloerverwarming systeem aan te leggen. Keramische tegels geleiden deze warmte heel goed. Daarnaast zijn de tegels onderhoudsarm en zijn ze goed schoon te houden. Deze tegels zijn dus ook met kleine kinderen geen probleem. In tegenstelling tot een houten vloer of tapijt is een gemorst drankje geen enkel probleem namelijk. Bovendien zijn keramische tegels goed bestand tegen schade. Hierdoor gaan de tegels lang mee en is het ook een duurzame aankoop. Zo kan de aanschaf en aanleg prijs misschien even schrikken zijn maar ben je wel voorbereid voor de langere termijn

Keramische tegels combineren met het interieur

Om een goed beeld te krijgen van hoe een woonkamer er in het geheel uit kan zien met mooie nieuwe keramische tegels is het verstandig om goed inspiratie op te doen. Bezoek een showroom of kijk online naar voorbeelden van het resultaat. Bedenk je ook goed hoe de tegels eruit zullen zien met jouw meubilair. Misschien is een warme look vloer niks voor jouw interieur maar passen marmerlook tegels echt perfect. Het is daarom aan te raden om je van te voren goed voor te bereiden en in te lezen voordat je de overstap maakt naar keramische woonkamer tegels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie