Afbeelding
Woonkamer stylen

Tips voor het stylen van je woonkamer

13 januari 2020 om 12:29 Partnercontent

De woonkamer is het hart van je woning. Hier ontspan je na lange werkdagen, geniet je van gezellige avonden met vrienden en kom je helemaal tot rust. Daarom is het belangrijk om je woonkamer te stylen op een manier die bij je past. Hier vind je een aantal handige tips voor een perfect gedecoreerde woonkamer.

Geef je muren wat kleur
Een beetje kleur maakt je woonkamer een stuk levendiger. Geef al je muren een lichte kleur zoals blauw of beige, of ga voor een opvallende accentmuur. Een goede schilder is altijd in staat om je passend advies te geven. Heb je al naar een schilder gezocht? Dan loont het alsnog om voor verschillende soorten schilderwerk een offerte aan te vragen. Je hebt namelijk altijd de kans dat een andere schilder minder rekent voor dezelfde klus.

Maak je tv-meubel de ster van de show
In veel woonkamers heeft het tv-meubel vooral een praktische functie. Dat betekent dat het genoeg ruimte biedt voor al je apparatuur, maar dat het niet erg stijlvol is. Benut dit meubelstuk optimaal door hem juist op te laten vallen. Ga voor een prachtig exemplaar gemaakt van onbewerkt hout, of combineer je tv-meubel met een indrukwekkende boekenkast. Zo verenig je praktische elementen met stijlvolle elementen, zodat je alle ruimte in je woonkamer goed benut.

Deel de ruimte slim in
De woonkamer is een universele ruimte waar je allerlei activiteiten onderneemt. Het ene moment kijk je televisie, terwijl je het volgende moment nog wat werk gedaan moet krijgen. Houd tijdens de inrichting deze multifunctionaliteit in gedachten. Wil je bijvoorbeeld een eet- en werkplek in de kamer? Plaats dan een grote tafel vlakbij de keuken en zorg ervoor dat deze bij een raam staat voor voldoende natuurlijk licht.

Meerdere texturen op de vloer
Warmte en gezelligheid staan centraal bij een woonkamer. Je creëert een knusse sfeer door te spelen met de texturen van je vloer. Begin als basis met een gladde ondergrond, zoals een laminaat- of gietvloer. Vervolgens gebruik je kleden en tapijten om voor wat extra warmte te zorgen. Vooral bij je bank is een hoogpolig tapijt een onmisbare toevoeging, maar je kleedt er ook je salontafel mee aan. Wil je jouw woonkamer kleurrijk en speels maken? Dan is het zelfs mogelijk om verschillende kleden op elkaar te leggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie