Kerstconcert 'Venite': kinderkoor plus orkest.
Kerstconcert 'Venite': kinderkoor plus orkest. Gospelkidz Amersfoort

Veel te doen in de stad vlak voor de kerstdagen

11 december 2019 om 12:22 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

12 december 2019

Hoogland

Digitaal hulpplein
10:00-12:00 Engweg 7
Vragen op digitaal gebied kunnen gesteld worden in Dorpshuis De Neng. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen wordt aanbevolen, zodat de vrijwilligers van de bibliotheek kunnen helpen. Ook gebruikersnamen en wachtwoorden kunnen nodig zijn.

Amersfoort

Klank Cirkel Meditatie
13:00 Muurhuizen 98
De helende klank meditaties worden ondersteund met de zelfgemaakte klankschalen, klankbuis, klankbel en cimbalen. Info: 06-25558488.

Theater: De stad speelt Vals
18:30 Zonnehof 8
De Stad Speelt Vals is een muzikale theatervoorstelling mét driegangendiner, geïnspireerd op het Rietveldpaviljoen en de verhalen over Rietveld. In een poging om nader tot elkaar te komen en het leven te vieren, organiseert de Amersfoortse familie Champs de Roseaux een feestelijk kerstdiner in stijl. Tijd om terug te kijken op afgelopen jaar. Tijd om eerlijk te worden… Kaarten: www.destadspeelt.nl.

Lezing: Teun van de Keuken (foto)
20:00 Eemplein 71
Journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken komt naar het Eemhuis. Van de Keuken helpt de beste keuzes te maken in de supermarkt en laat zien hoe moeilijk het kan zijn om puur en eerlijk te leven. Hij schreef de 'Supermarktsurvivalgids', columns over eerlijk eten en maakte het NPO-programma 'De Keuringsdienst van Waarde'.

13 december 2019

Amersfoort

Moment van rust
9:30 Barchman Wuytierslaan 51
Mariska Hilhorst van Atelier Kiemkracht geeft een winterworkshop. Deelnemers maken een Stilte-tak en krijgen mogelijkheden aangereikt om met een ontspannen gevoel de kerst in te gaan. Info en aanmelden via www.atelierkiemkracht.nl.

De Zingende Kerstboom
13:00-17:00 Euterpeplein 34a
Er is een zingende kerstboom op het Euterpeplein. Onder het genot van een warme chocomelk kan iedereen gezellig meezingen.

Chassidisch verhaal
14:30 Schimmelpenninckkade 30
Een chassidisch verhaal wordt verteld door Magda van der Ende. Het verhaal wordt geduid en de essentie toegelicht met behulp van de levensboom uit de traditie van de kabbala. Na het verhaal wordt de inhoud verdiept door een meditatie. Aanmelden gewenst, tel. 033-4753001, kosten: 13,50 euro.

Hoogland

Hooglandse Wintersferen
15:00 Kerklaan 22
Hooglandse Wintersferen werd in 2013 voor het eerst georganiseerd in en rondom de Sint Martinuskerk. Het is een Hooglands evenement dat gericht is op de beleving. Samenwerken, vanuit eigen kracht, met aandacht en liefde voor elkaar: dat zijn de speerpunten van Hooglandse Wintersferen. Deze zevende editie valt weer te genieten van een sprookjesachtig, winters evenement. Het kerstverhaal, wensen, kunst en licht, zang en muziek, kerstmarkt, knutselen, glühwein en warme chocolademelk.

Amersfoort

Opening expo FotoFinish
16:00 Zonnehof 8
Internationale expositie in het Rietveldpaviljoen met werk van talentvolle fotografen uit de lichting 2018 en 2019, in samenwerking met het Fotomuseum Antwerpen. De fotografen zijn in Nederland of België recent de finish van hun beroepsopleiding met succes gepasseerd. De Belgische deelnemers behoorden tot de .tiff selectie 2018 van het FOMU (Fotomuseum Antwerpen). Entree: 3,50 euro, www.033fotostad.com.

Kerstconcert 'Venite': kinderkoor plus orkest
19:30 Laan naar Emiclaer 101
Met werken uit the Peacemakers van Karl Jenkins, Mozart, Pärt en samenzang. Gospelkidz uit Amersfoort onder begeleiding van strijkorkest 'die Haerlemsche musyckcamer' aangevuld met slagwerk en basgitaar door leerlingen van het Corderius College en fluit. Vrolijkheid, verstilling en samenzijn ervaren in de aanloop naar Kerst. Meer info: gospelkidz@mail.com.

Vathorst

Kerst met LEV in de Ontmoetingskerk
20:00-22:15 Angelinapolder 4
In de reeks kerstconcerten in Nederland doet de befaamde aanbiddingsband LEV ook de Ontmoetingskerk (Hart van Vathorst) aan. Het thema van de concerten is 'Mensen van Vrede'. Naast het zingen van liederen van hun kerstalbum, worden er ook een aantal kerstklassiekers ten gehore gebracht. Dus heerlijk luisteren of lekker meezingen. Kaartverkoop en informatie: www.truetickets.nl/lev.

Amersfoort

Nieuwe Kleinkunst en Cabaret
20:30 Zuidsingel 45 A
In de serie 'nieuwe Kleinkunst - en cabaret in de Instee treedt Hein Baljet op met 'Ontzettende hits'. Hij maakt aanstekelijk leuke liedjes met goedlopende zinnen vol weloverwogen woorden. De ene dubbele laag volgt de andere op; enige scherpte bij de luisteraar is aanbevolen. Prijs 10 euro. Geen pin aanwezig. Reserveren: ontzettendehits@gmail.com.

Den Treek

Bosuilenexcursie (foto)
21:00 Dodeweg 31
Vogelwacht Utrecht, afdeling Amersfoort houdt haar traditionele bosuilenexcursie. Bosuilen bakenen in deze periode hun territorium af, en laten veelvuldig hun geheimzinnige roep horen. Deelnemers wandelen langs de Treekerweg, en zullen met name bij Huize Den Treek wat langer stilstaan om uilen te horen en misschien ook te zien. Ook voor kinderen.

14 december 2019

Hoogland

Stress bij toetsen
9:30-12:30 Heideweg 12
Als stress de resultaten in negatieve zin beïnvloeden, is het fijn te weten dat daar iets aan is te doen. Daarom is Huiswerkinstituut Hoogland begonnen met een training.

Repair Café Hoogland
10:00 Engweg 7
In het Repair Café kunnen bezoekers kleine reparaties laten uitvoeren. De bijeenkomsten van het Repair Café zijn gratis toegankelijk, en deskundige reparateurs zijn aanwezig. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd.

Amersfoort

Mini Kerst-wintermarkt
10:00 Hellestraat 51
Op de binnenplaats van eetcafé het Draeckje wordt een Mini kerst-wintermarkt gehouden. Er is een grote tent aanwezig waar kerstspulletjes en kerststukjes te verkrijgen zijn, maar ook een tent met mooie tweedehandse spullen. En waar bezoekers onder het genot van een kopje warme chocomel, bakje erwtensoep of een broodje braadworst bezoekers alvast in de kerstsfeer kunnen komen.

Creatieve Kerstmarkt
10:00-14:30 Leusderweg 110
De Traditionele Creatieve Kerstmarkt in het Nieuwe Kerkehuis van de Nieuwe Kerk. Er zijn kerstartikelen, kaarsen en kerststukken te koop. Verder zijn er boeken om lekker mee weg te dromen. De creatieve dames hebben mutsen, shawls en andere dingen gemaakt. Er zijn oliebollen en de bekende eigengemaakte erwtensoep, eigengemaakte jam en limonadesiroop, appeltaartjes en kleine tulbandjes. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar een goed doel. Tijdens de markt wordt het kerkorgel bespeeld.

Jubileummiddag Hondensportvereniging
12:00-16:00, Sportpark Zielhorst
In oktober bestond Hondensportvereniging Amersfoort 35 jaar. Zij vieren dit met diverse demo's zoals behendigheid, hoopers en doggy-dance. Tevens is er de mogelijkheid om zelf met de hond een van de onderdelen te oefenen. Ook is er aan de inwendige mens gedacht en zijn er een aantal kraampjes te bezoeken. Om 12.15 uur wordt het nieuwe onderkomen geopend, de toegang is gratis.

Kerstlunchconcert Randstedelijk Mannenkoor
14:00 Hof 1
Het bekende Randstedelijk Mannenkoor houdt een kerstlunchconcert in de St. Joriskerk. Solisten zijn fluitiste Katarina Banusic en organist Matthijs Breukhoven. De toegang is gratis.

Elias signeert nieuw boek (foto)
14:00-16:00 Langestraat 33
Burchard Elias signeert in boekhandel Veenendaal zijn nieuwe boek Amersfoort in beeld: zes eeuwen stadsgezichten. De Amersfoortse binnenstad is in de loop van de geschiedenis een bron van inspiratie geweest voor talloze kunstenaars, waaronder Rembrandt. De voormalig directeur van Museum Flehite heeft de illustraties naar onderwerpen ingedeeld.

Adventsmiddag
15:00 Westsingel 30
Ouderwets zingen, ook met moderne kerstliederen. Marie Christien Overdulve, musicus en dirigent, zal bezoekers verleiden tot het zingen van oude en nieuwe liederen. En samen met het orgel zingen zij bekende advent- en kerstliederen. Meer informatie op www.johanneskerk.nl.

Festival of Lessons and Carols
17:00~18:15 Hof 1
Festival of Lessons and Carols in de Sint Joriskerk. Deze Vespers worden georganiseerd door de Raad van Kerken Amersfoort. Bekend geworden door de prachtige Engelse kathedrale koorpraktijk zijn deze feestelijke diensten van traditionele Carols en Bijbellezingen op het vaste land en sinds enkele jaren ook in Amersfoort niet meer weg te denken.

Het Kerstwoord van Betlehem dichtbij
19:30 Robert Kochstraat 4
Concert Reformatorisch Kleinkoor Kol-Sjariem ten bate van de Spaanse Evangelische Zendingin de Fonteinkerk. Medewerkenden: Reformatorisch Kleinkoor Kol-Sjariem; Leander van der Steen (orgel); Sebastian Brouwer (tenor) Entree: 10 euro, maximaal 25 euro per gezin. Meer informatie op www.kolsjariem.nl.

Nieuwland

Kerstconcert KAMV
19:30 Watersteeg 2
Concert in aanloop naar Kerst, door de harmonie en het studieorkest van de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging in samenwerking met kinderen van basisscholen De Malelande en De Breede Hei in de Boogkerk. Speciaal voor deze avond is er een koor samengesteld waarvoor inmiddels al ruim 50 enthousiaste kinderen zich hebben aangemeld. Onder leiding van dirigent Jeroen Drenth wordt een niet-alledaags kerstconcert neergezet. Entree is 10 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro.

15 december 2019

Amersfoort

De Lieve Vrouw CineSingle
12:00 Lieve Vrouwestraat 13
Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf kun samen een kopje koffie drinken en na afloop kan er geluncht en geborreld worden in het café. Deze middag Hors Normes , een nieuwe feelgoodfilm van de makers van 'Intouchables'. Kaarten: www.lievevrouw.nl.

Kerstconcert Zangstudio Amersfoort
14:00 Lieve Vrouwestraat 13
Helemaal in de kerstsfeer met de leerlingen van Zangstudio Amersfoort tijdens hun kerstconcert met uiteraard de echte kerstklassiekers, maar ook met nieuwe ontdekkingen en minder bekende kerstsongs. Vertolkt door talenten van 8 tot 62 jaar die solo, in duo's of in koor zingen. De uitvoerenden zijn leerlingen van zangcoach Lucette Snellenburg. Meer informatie op www.lucette.nl, kaarten via www.lievevrouw.nl.

Storytrail stadswandeling (foto)
14:00 Hof
Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert de laatste StoryTrail stadswandeling van dit seizoen. Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser neemt zijn publiek mee door de binnenstad en vertelt de mooiste verhalen uit de stadsgeschiedenis. De StoryTrail stadswandeling is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/amersfoort. Kortingscode: STORYTRAIL9AL4479.

Lezing: groene ruimte achter 't Zand
15:00-17:00 't Zand 29
De groene ruimte achter 't Zand: De geschiedenis van een plek'. Die plek is het gebied begrensd door 't Zand, het Grote Spui, Plantsoen Noord en de Agathastraat. Toehoorders zullen zien hoe dit deel van de stad zich vanaf de middeleeuwen ontwikkeld heeft, en hoezeer het Aagtenklooster er een stempel op heeft gedrukt. Annemieke Hoogenboom is universitair docent en onderzoeker op het gebied van de oude beeldende kunst aan de Universiteit van Utrecht en tevens lid van de Stichting Vrienden van 't Zand. Info en aanmelden (5 euro): info@fransenhildehof.nl.

Concert 'Mannenzaal Klassiek'
15:30 Westsingel 47
Binnen de serie 'Mannenzaal Klassiek' is het een traditie geworden in december een Kerstconcert te plannen met de Amersfoortse bariton Bob Kauffmann. Dit jaar geen standaard kerstliederen, maar klassieke muziekstukken van onder andere Schubert, die wel in de gedachte van Kerst passen. Reserveren is gewenst: info@mannenzaal.nl, meer informatie: www.mannenzaal.nl.

Feestelijk kerstconcert
16:00 Leusderweg 110
Op zondagmiddag verzorgt het interkerkelijk koor Sjofar een feestelijk kertsconcert. Voor meer informatie en kaarten: www.sjofar.org.

Hoogland

Oecumenisch Kerstconcert met Samenzang
19:00~20:00 Kerklaan 22
In de Sint Martinuskerk het traditionele Kerstconcert met samenzang plaats. De uitvoerenden bij dit concert zijn muziekvereniging Sint Caecilia en het Kerstprojectkoor van de Sint Martinus. Na afloop wordt er glühwein en warme chocolademelk geschonken. Het concert is gratis bij te wonen, maar na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

16 december 2019

Hoogland

Poppenkerst met Kabouter Pip (foto)
15:00 Griendwerkerstraat 52
Op De Poppenzolder een kerstvoorstelling met kabouter pip. Poes wil in de kerstboom springen. Midden in de nacht verschijnt er een sterretje bij het huisje van de kabouter. Reserveren: 06-57680436. In de kerstvakantie op 27 december speelt het poppentheater de voorstelling Het sneeuwmannetje. Entree: 5,50 euro, meer op www.theaterjodokus.nl.

18 december 2019

Amersfoort

Gratis toegangskaarten kerstfeest
14:00 Barchman Wuytierslaan 2
Voor het kerstfeest voor ouderen en alleengaanden op woensdag 18 december door het Leger des Heils in de Eenhoorn wordt georganiseerd zijn op de woensdagen en vrijdagen in november en december tussen 9.30 en 13.00 uur gratis toegangskaarten af te halen in de kledingwinkel van het Leger des Heils aan de Albert Schweitzersingel 69. Telefonisch reserveren via 033-4944683. Kerstzangdienst (Candlelight) op 22 december om 18.00 uur in het gebouw aan de Albert Schweitzersingel 69. Aansluitend gratis een kerstmaaltijd. Kerstnachtdienst op 24 december om 22.00 uur in hetzelfde gebouw aan de Albert Schweitzersingel 69. Meer informatie: www.legerdesheils.nl/korpseemland.

Amersfoort

Kerstconcert in de Groene Stee
20:15 Wiekslag 92
Het Lienderts Orkest geeft haar jaarlijkse kerstconcert in de Groene Stee. Op het programma staan delen uit de Halleluja's van Mozart, Händel en de kerstcanon van Pachelbel. Verder speelt het orkest ook enkele traditionele kerstliederen in een modern arrangement. De toegang is gratis. Na afloop gelegenheid tot napraten met een glas wijn en een hapje.

19 december 2019

Amersfoort

Alzheimer Café
19:00-21:00 Weberstraat 2
Het laatste Alzheimer Café van 2019 in Het Klokhuis. Het is een open avond. Er is ruimte om ervaringen te delen met anderen. Om tips uit te wisselen of om elkaar een hart onder de riem te steken. De toegang is gratis. Nadere informatie: tel. 06-18749232.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie