Afbeelding
Foto door Centre for Ageing Better via Pexels

Je tuinhuis een make-over geven; zo ga je te werk

7 maart 2022 om 14:17 Partnercontent

Heb jij niet een saaie, stenen schuur in je achtertuin, maar een houten tuinhuis? Dan heb jij niet alleen een goede smaak, maar houd je er waarschijnlijk ook van om lekker in de tuin te zitten. Het maakt eigenlijk niet uit waar je je tuinhuis het liefste voor gebruikt, maar af en toe kan deze best wat onderhoud gebruiken. Is jouw tuinhuis toe aan een make-over om ervoor te zorgen dat deze er weer pico bello bijstaat in de aankomende lente en zomer? We geven je graag wat ideeën ter inspiratie.

Een fris kleurtje

Als jouw tuinhuis nog vrij nieuw is kun je deze stap overslaan. Zo niet, dan kunnen de wanden waarschijnlijk een likje verf gebruiken. Je wilt natuurlijk niet dat het hout gaat rotten doordat er te veel vocht bij komt, dus regel direct een schilder Amersfoort om de boel netjes te schilderen. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag als je dat wilt, maar dan is het wel belangrijk dat je de juiste spullen in huis haalt voordat je begint. Je gaat verstelt staan van hoeveel effect een frisse tint op je tuinhuis heeft voor de rest van je tuin.

Decoreer erop los

Als jouw tuinhuis een fris laagje verf heeft ontvangen is het tijd om naar de volgende stap te gaan. Je kunt je tuinhuis best goed decoreren aan de buitenkant. Denk bijvoorbeeld aan hangplanten welke je aan de zijkant kunt bevestigen of aan beplanting rondom het tuinhuis. Misschien heb je nog wat geinige boompjes staan die je graag wilt planten of wil je graag een klimplant tegen het tuinhuis aanzetten. Deze kan er dan met een aantal jaar in de hoogte tegenaan kruipen, zodat je een extra groen uitzicht hebt.

Geef het een nieuwe functie

Als je jouw tuinhuis momenteel gebruikt als extra opslagruimte is het hoog tijd dat je de boel weer eens gaat uitzoeken. We gooien namelijk zonder het door te hebben een hoop in de opslag, terwijl we het helemaal niet meer gebruiken. Tijd voor een grote opruimdag dus! Breng alles wat je niet meer gebruikt weg naar de kringloop of naar de gemeentewerf. Je kunt het vervolgens zo laten, maar je kunt je tuinhuis natuurlijk ook een andere functie geven. Wat dacht je van een speelhuis voor de kids of een fijne tuinkamer voor jouw vrije middagen? Klinkt goed, nietwaar?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie