Afbeelding
Foto: Shutterstock

Steeds meer Nederlanders nemen hun huisdier mee op vakantie

7 maart 2022 om 13:58 Partnercontent

Het meenemen van je huisdier tijdens een vakantie op de camping of een vakantiepark is steeds gebruikelijker geworden voor Nederlandse gezinnen. Ze huren een van de luxe vakantiehuizen in Zuid-Limburg, nemen de bench mee en een afrastering voor in de tuin bij de vakantiewoning en geniet vervolgens van een onbezorgde tijd op het vakantiepark. Het meenemen van een huisdier is niet alleen voor het dier zelf prettig. Deze kan bij z’n baasje blijven, in plaats van dat deze tijdelijk naar een pension moet. Ook als baasje is er niets fijner dan je trouwe viervoeter bij je in de buurt te hebben.

Vakantieparken zijn steeds soepeler in het toelaten van huisdieren 

Aan de basis van deze trend ligt het feit, dat het huren van een vakantiehuis met hond omheinde tuin steeds makkelijker is. Het aantal vakantieparken dat huisdieren toelaat op het terrein is toegenomen de laatste jaren. Een fijn idee! Met name in het hoogseizoen bleek het voor hondeneigenaren behoorlijk lastig te zijn, om een geschikte plek te vinden voor hun viervoeter. Veel pensions zaten al vroeg in het jaar vol. Een uitlaatservice is vaak geen optie, daar het dier lange tijd alleen thuis zou zijn bij het inschakelen hiervan. Ook op campings worden honden vaker toegelaten.

Kijk goed naar de regels die op een vakantiepark gelden 

Wanneer je de hond meeneemt op vakantie, is het belangrijk vooraf goed naar de regels van het vakantiepark te kijken. Mag de hond bijvoorbeeld vrij in de tuin van een vakantiewoning lopen? Moet deze altijd aangelijnd zijn, ook als de hond goed naar je luistert? Het zijn voorbeelden van punten die het uitzoeken waard zijn, als je voornemens bent je hond mee te nemen tijdens je vakantie.

Nederlandse vakantieparken zien aantal boekingen toenemen 

Het aantal boekingen loopt fors op bij de meeste Nederlandse vakantieparken. Niet alleen de vakantieparken in Zuid-Limburg zijn in trek bij Nederlanders. Ook kiezen veel gezinnen voor een vakantie aan de kust, op een Fries Waddeneiland of bijvoorbeeld in Drenthe. Iedere provincie heeft iets te bieden. Je kunt er wandelen, fietsen en je vindt er doorgaans tal van knusse plaatsjes. Het maakt dat een vakantie naar het buitenland voor veel gezinnen geen must meer is. In het bijzonder tijdens de kortere vakanties, zoals de mei-, herfst- en kerstvakantie, doen de vakantieparken in Nederland het zeer goed.

Aantal boekingen hoger dan voor de pandemie

Opvallend is het feit, dat sommige vakantieparken melden dat de bezetting momenteel hoger ligt dan in de periode voorafgaand aan de pandemie. Het toont aan, dat Nederlanders de waarde van een vakantie in eigen land in zijn gaan zien de afgelopen twee jaar. Enig nadeel aan een vakantie in Nederland: je blijft afhankelijk van het weer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie