Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders maken plannen voor de meivakantie

24 februari 2022 om 06:00 Partnercontent

Je hoeft voor een leuke vakantie niet naar bestemmingen ver buiten Nederland te zoeken. In de afgelopen jaren is een vakantie in eigen land steeds populairder geworden. Onder meer provincies als Limburg, Zeeland en Friesland zijn in trek. Nederlanders zien dat ook hun eigen land tal van fraaie plekken biedt, welke zij voorheen niet eerder bezochten. Je kunt er wandelen, fietsen, een rondtocht maken met de auto en af en toe genieten van een dagje strand. Wordt het de komende vakantieperiode mooi weer? Plan een last minute naar Schiermonnikoog of een van de andere Nederlandse Waddeneilanden. Het is er fijn vertoeven in de mei- en zomervakantie. Daarbij is er voldoende te beleven.

Groot aantal familiecampings en vakantieparken in Nederland 

De luxe en gezelligheid die men op de gemiddelde Franse of Spaanse camping biedt, vind je ook in Nederland terug. Ons land beschikt over een groot aantal gezellige familiecampings met een uitgebreid animatieprogramma voor de kinderen in de zomerperiode. Liever niet kamperen, maar overnachten in een vakantiehuisje? Kies in dat geval voor een van de vakantieparken die je door heel Nederland vindt. Het feit dat Nederlanders steeds vaker zoeken naar vakantiebestemmingen in eigen land wordt ook door deze vakantieparken en campings opgemerkt; de bezetting is er hoger dan in de periode voor de pandemie. Een mooie ontwikkeling voor de ondernemers achter deze accommodaties!

Vakantie naar de sneeuw in het voorjaar 

Niet iedereen blijft in eigen land. Net als voor de pandemie, zijn ook de wintersportvakanties traditioneel geliefd bij Nederlandse gezinnen. Men trekt massaal naar landen als Oostenrijk en Zwitserland om één of twee weken te kunnen genieten van zon, sneeuw en après-ski. Wacht niet te lang met het boeken van je vakantie. De meeste accommodaties zitten al vol, nu onder meer Oostenrijk haar regels flink versoepeld heeft de afgelopen weken. De krokus- en meivakantie worden het meest gebruikt voor een wintersportvakantie. Trek jij dit jaar ook naar het oosten voor een vakantie op de ski’s of je snowboard?

Plannen maken voor een vakantie naar de zon

Wie de komende krokus- en meivakantie thuisblijft doet er verstandig aan alvast te zoeken naar een geschikte vakantiebestemming voor komende zomer. Net als op de Nederlandse campings en vakantieparken neemt ook het aantal beschikbare kampeerplekken op buitenlandse campings op hoog tempo af. Populaire vakantiebestemmingen zijn onder meer Spanje, Frankrijk en Italië. Ook Portugal is traditioneel een land wat veel mensen trekt. In het bijzonder de eilanden. Denk bijvoorbeeld aan Madeira, wat in het voorjaar grotendeels in bloei staat. Ook in de zomer en herfst is het er groen. Het aangename klimaat, de fijne sfeer en het lekkere eten worden als voornaamste redenen genoemd. Zeker het klimaat valt in eigen land tegen de laatste jaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie