Afbeelding
Foto: Shutterstock

Lage werkloosheid maakt solliciteren bij nieuwe werkgever populair

17 februari 2022 om 12:40 Partnercontent

Nu de werkloosheid in Nederland historisch laag is, overwegen veel werkenden van werkgever te wisselen. Het brengt relatief weinig risico’s met zich mee en biedt een mooie kans op een hoger salaris. Niet alleen in Nederland gaat het financieel goed, ook in diverse andere landen ligt de werkloosheid laag. Daar veel werkenden al jaren bij dezelfde werkgever zitten, zal een sollicitatiegesprek voeren weer even wennen zijn. Wanneer voerde jij je laatste sollicitatiegesprek? Ook een cv maken zal voor veel mensen lang geleden zijn inmiddels. Groot voordeel voor hen: er zijn online tegenwoordig verschillende websites te vinden, die je helpen een cv vorm te geven en je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek.

Nieuw cv maken en sollicitatiegesprek voorbereiden 

Wanneer je overweegt op een nieuwe functie te solliciteren, is het verstandig je hier goed op voor te bereiden. Welke werkgevers en functies noem je wel op je cv? Wat kun je het beste achterwege laten? Is een vakantiefoto leuk, of ga je toch voor de statische foto van LinkedIn? Bij Sollicitatiebaas helpen ze je bij dergelijke vragen! Het is een handig platform waarop je niet ontzettend veel informatie kunt vinden over solliciteren. Ook vind je er een handige tool, voor het genereren van een cv. Wel zo makkelijk, als het inmiddels jaren geleden is dat je zelf een cv in elkaar hebt gezet.

Geef de motivatiebrief een persoonlijk tintje 

In tijden dat het financieel veel minder goed gaat en men op meerdere plekken moet solliciteren om een nieuwe baan te vinden, wordt vaak gekozen voor een gestandaardiseerde motivatiebrief. Het voordeel hiervan is dat je deze op slechts enkele punten hoeft aan te passen, voordat je deze naar een volgende partij mailt. Nu je de tijd hebt voor een sollicitatie loont het om de brief een persoonlijk tintje te geven. De kans is hierbij veel groter dat een partij je uitnodigt voor een sollicitatiegesprek, dan wanneer je voor een gestandaardiseerde brief kiest. Probeer in de motivatiebrief zo goed mogelijk aan te geven, waarom je juist voor de werkgever kiest waar je solliciteert.

Solliciteren binnen je huidige organisatie

Wellicht bevalt het werken voor je huidige werkgever goed, maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Veel organisaties bieden de mogelijkheid intern te solliciteren op functies. Het is vaak zelfs zo, dat een interne kandidaat de voorkeur krijgt boven een kandidaat van buiten de organisatie. Je kent de organisatie immers al, waardoor je sneller waarde toevoegt vanuit je nieuwe functie. Kijk eens op de pagina met vacatures of je een leuke functie ziet staan! Het sollicitatieproces is bij interne vacatures niet anders, dan bij een nieuwe werkgever. Ook nu zal je een cv en motivatiebrief op moeten stellen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie