Afbeelding
foto: Shutterstock

Bedrijven komen verder door gebruik te maken van online marketing

Partnercontent

Veel bedrijven maken tegenwoordig al gebruik van online marketing, maar wat is dit precies en wat kan jij er zelf nog mee bereiken. Als ondernemer wil je dat jouw bedrijf goed loopt. Een groot deel hiervan heeft te maken met het soort en het aantal klanten dat jij ontvangt. Als jij namelijk een dienst levert dan is het belangrijk dat mensen weten dat ze dit kunnen afnemen bij jou. Veel mensen kijken echter niet heel veel verder dan de bovenste paar zoekresultaten en klikken daar op een bedrijf om mee in zee te gaan. Het is daarom zeer belangrijk om bij de bovenste paar resultaten te komen. Dit kan natuurlijk op meerdere verschillende manieren. Wat de beste manier is voor jouw bedrijf ligt aan veel factoren. Online marketing wordt dan ook veelal op maat uitgevoerd.

Het aanpassen van de content

Goede vindbaarheid begint al bij de site zelf. Als deze niet correct in elkaar zit is het zeer aan te raden om hier mee te beginnen. Teksten moeten op de juiste manier geschreven worden en voldoen aan een bepaalde relevantie. Als jij een pagina schrijft over vulpennen dan wil je namelijk niet gevonden worden tussen zoekresultaten van staafmixers. Als je niet zeker weet hoe jij deze relevantie kan realiseren en kan garanderen dan is het verstandig om in overleg met een marketing bureau, of geheel door zo’n bureau deze aanpassingen te maken.

Google ads

Een goede manier om goed gevonden te worden in Google is uiteraard door gebruik te maken van Google ads. Welke zoektermen je op gevonden wilt worden is natuurlijk nog wel ontzettend belangrijk. Verschillende zoektermen kosten namelijk meer of minder. Dit heeft alles te maken met vraag, aanbod en zoekvolume. Wanneer mensen dus heel vaak zoeken naar een specifieke zoekterm of zoektermen dan zal deze meer kosten in Google ads. Wanneer jij echter op een erg unieke zoekterm dan kan deze zeer goedkoop uitvallen, je moet je dan alleen wel bedenken of het nut heeft om met deze zoekterm te werken. Een online marketing bureau zou jou goed kunnen helpen om te kijken naar de juiste zoektermen en de juiste kosten.

Email marketing

Naast marketing uitvoeren op nog nieuwe klanten kan je er ook voor kiezen om op bestaande klanten extra marketing uit te voeren. Daarvoor is Email marketing een hele goede optie. Door nieuwsbrieven te sturen kan jij klanten aansporen om nog eens een keer gebruik te maken van jouw service of om ervoor te kiezen de laatste en meest recente producten aan te schaffen. Zo kan jij eventueel nog meer verkoop behalen zonder hier eigenlijk veel moeite in te steken. Wat hiervoor wel belangrijk is dat je een klanten profiel hebt met mailadressen, want zonder de juiste informatie kan je geen gebruik maken van deze marketing.

advertentie