Afbeelding
Foto door Anthony Shkraba via Pexels

Ondernemen binnen de automotive sector in Amersfoort? Deze verzekering is onmisbaar

14 januari 2022 om 07:35 Partnercontent

Het hebben van een bedrijf in de autobranche brengt verschillende risico’s met zich mee. Je kunt ervoor kiezen om deze risico’s te verzekeren met behulp van verschillende bedrijfsverzekeringen. Daarnaast bestaat voor garage- en autobedrijven bijvoorbeeld een Garageverzekering. Maar wat wordt er eigenlijk precies verzekerd met een Garageverzekering? Bij veel verzekeraars kun je zelf kiezen welke risico’s je verzekert. In Amersfoort zijn de meeste garages op het Industriekwartier en staat de voorraad meestal buiten. Dit wil je dan natuurlijk goed verzekerd hebben. Met een Garageverzekering op maat kan je precies de risico’s voor jouw specifieke bedrijfssituatie verzekeren. We zetten een aantal belangrijke modules en verzekeringen op een rij.

Basis: Aansprakelijkheidsverzekering

Een Garageverzekering is eigenlijk een vorm van een Aansprakelijkheidsverzekering specifiek voor autobedrijven. Hoewel deze niet verplicht is, wordt vaak wel van bedrijven verwacht een dergelijke verzekering te hebben, en dus is het goed om deze wel af te sluiten. Met de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) ben je verzekerd voor alle schade die jij of één van je medewerkers kan maken aan iemand anders of de spullen van iemand anders. Met de Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) ben je ook verzekerd voor schade die kan worden veroorzaakt door één van jouw voertuigen aan iemand anders of aan de spullen van een ander. Deze laatste is een wettelijk verplichte verzekering. Met deze verzekering kun je ook het rijden met een handelaarskenteken verzekeren.

Optie: Cascodekking

Niet verplicht, maar wel logisch is het om de voertuigen op voorraad te laten verzekeren tegen schade of diefstal. Op het industrieterrein staat je voorraad vaak ook buiten en kan er dus schade ontstaan door bijvoorbeeld vandalisme of slecht weer. Ook als je een autobedrijf in de binnenstad staat kan dit natuurlijk zo zijn. Ook al is Amersfoort een nette stad, het één en ander kan natuurlijk altijd gebeuren. Bij autobedrijven kan de waarde van de voorraad nogal eens verschillen. Sommige Garageverzekeringen bieden een regeling voor deze waardeschommelingen. Mooi meegenomen toch?

Optie: Bewerkingsrisico

Met een Garageverzekering kun je je laten verzekeren voor schade die mogelijk ontstaat bij reparatie of onderhoud van de auto van één van jouw klanten. Dit heet het bewerkingsrisico.

Optie: Transportverzekering

Als autobedrijf in Amersfoort is de kans groot dat jij wel eens auto’s verplaatst. Bijvoorbeeld met een eigen trailer. In dat geval kun je ervoor kiezen om in de Garageverzekering ook transport mee te verzekeren. Je hoeft dan geen aparte Transportverzekering meer af te sluiten. Handig toch?

Overig

Vaak bieden verzekeraars bij een Garageverzekering verschillende mogelijkheden voor dekkingen, ook wel modules. Denk bijvoorbeeld aan schade of diefstal bij het maken van een proefrit met één van je auto’s. Ook kun je de handelsvoorraad verzekeren, een Ongevallenverzekering Inzittenden (OVI) of een Schadeverzekering (DVI) opnemen. Kortom, er zijn veel mogelijkheden en extra’s. Met een Garageverzekering voeg je alle verschillende opties samen in één op maat gemaakte verzekering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie