Afbeelding
Foto door form PxHere

Autoverzekering afsluiten? Dit zijn de mogelijkheden

24 augustus 2021 om 07:18 Partnercontent

Heb je een nieuwe auto gekocht? Verzeker het voertuig dan direct, zodat je er de openbare weg mee op mag. Helaas is het afsluiten van een autoverzekering makkelijker gezegd dan gedaan. Dit ontdek je waarschijnlijk snel genoeg als je aan jouw zoektocht begint. Je kunt namelijk bij verschillende verzekeraars terecht. Hier houdt het niet bij op, want bij iedere verzekeraar heb je keuze uit diverse autoverzekeringen. Misschien vraag je jezelf af: Welke autoverzekeringen zijn er of welke zijn er verplicht? Om ervoor te zorgen dat jij goed beslagen ten ijs komt, vertellen we je in deze tekst wat er allemaal mogelijk is op het gebied van auto verzekeringen.

Keuze uit drie verschillende dekkingen

Bij het merendeel van de verzekeraars kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen. De verzekering met de minste dekking is de WA verzekering auto. Als je voor deze dekking kiest, verzeker jij jouw auto alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid. Staat de auto op jouw naam? Dan ben je wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt schade die je met jouw auto aanricht bij anderen. Ook schade aan een aanhangwagen of caravan achter jouw auto wordt vergoed als je jouw auto verzekert voor wettelijke aansprakelijkheid.

Ondanks dat een WA- verzekering het goedkoopst is, kleeft er ook een groot nadeel aan. Schade aan jouw eigen auto wordt namelijk niet vergoed. Wil je dit wel? Dan kun je kiezen voor WA + Beperkt Casco. Je bent in dat geval verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid en daarnaast wordt schade aan jouw auto vergoed. Denk overigens niet dat alle schade vergoed wordt. Het gaat namelijk alleen om schade door invloeden van ‘buitenaf’, zoals brand, storm of inbraak.

Zoek je een autoverzekering die ook schade aan jouw auto dekt die het gevolg is van een aanrijding? Kies dan voor WA + Volledig Casco. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je af kunt sluiten. Vandaar dat deze verzekering bij veel verzekeraars ook wel bekend staat als allriskverzekering. Dit komt doordat ook schade die je zelf rijdt, vergoed wordt als je voor deze dekking kiest. Uiteraard ben je eveneens verzekerd voor alle zaken die binnen de dekking van een WA-verzekering en WA + Beperkt Casco vallen.

Aanvullende verzekeringen voor jouw auto

Is de dekking van de bovenstaande verzekeringen voor jou niet voldoende? Geen probleem, want je kunt namelijk ook nog verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten voor jouw auto. Om jou wat meer inzicht te geven in de mogelijkheden, zetten we hier drie aanvullende autoverzekeringen op een rijtje.

1. Inzittendenverzekering

Als je een inzittendenverzekering afsluit, verzeker je schade aan de bestuurder en passagier(s). Ook schade aan spullen in of op het voertuig wordt vergoed wanneer dit ontstaan is door een verkeersongeval. Medische zorgkosten en zorgkosten bij letselschade vallen eveneens binnen de dekking van deze aanvullende autoverzekering. Dit geldt tevens voor uitvaartkosten bij overlijden, smartengeld en verlies van inkomen.

2. No-Claim Garantie

Rijd je eigenlijk nooit schade? Dan bouw je schadevrije jaren op. Grote voordeel hiervan is dat je korting krijgt op de premie van jouw autoverzekering. Dit staat ook wel bekend als no-claimkorting. Als je kiest voor een autoverzekering van Interpolis, kun je de aanvullende verzekering No-Claim Garantie afsluiten. Hiermee bescherm je de premiekorting die je door de jaren heen opbouwt.  

3. Pechhulp

Tot slot kun je voor de aanvullende verzekering Pechhulp kiezen. Als je deze verzekering afsluit, ben je verzekerd van hulp wanneer je met een lekke band, lege accu of ander ongemak langs de kant van de weg stil komt te staan. Er komt dan zo snel mogelijk een professional langs om jouw auto te repareren, zodat je jouw weg binnen de kortste keren weer kunt vervolgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie