Afbeelding
.

Zorg dat je altijd goed verzekerd de weg op gaat

2 augustus 2021 om 16:35 Partnercontent

Als je een motorvoertuig bestuurt, of dat nu een auto, scooter of motor is, ben je verplicht om het voertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Zodoende ben je verzekerd als je een ongeval veroorzaakt waarbij materiële schade is of persoonlijk letsel. Zonder zo’n verzekering ben je volledig aansprakelijk voor schade aan derden. En je loopt het risico op een forse bekeuring omdat je wettelijk verplicht bent om je te verzekeren. Er is een uitzondering voor gewetensbezwaarden, maar hiervoor geldt een speciale regeling. Regel je verzekering dus voordat je met je nieuwe bromfiets of motor de weg op gaat. 

Vind een goede verzekering voor je motor

Motorrijders zijn doorgaans apetrots op hun motorfiets. Hij moet gepoetst en vertroeteld worden en natuurlijk moet alles technisch in orde zijn. Ongeacht of je zelf aan je motor sleutelt of dat je dit door een vakman laat doen, een goede verzekering is een must. Als je een motorverzekering afsluit, let er dan op welke dekking van toepassing is. Vaak kun je een motor ook tegen diefstal verzekeren. Dat is wel zo praktisch omdat een motor gemakkelijker gestolen kan worden dan een auto. Afhankelijk van de leeftijd en dus de dagwaarde is verzekeren tegen diefstal wel of niet aan te raden. Datzelfde geldt voor allrisk schadeverzekering. Dat is voor een oudere motor meestal niet rendabel omdat de premie onevenredig hoog is. 

Wat is een goede bromfietsverzekering?

Als je op een bromfiets rijdt ben je verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Je moet minimaal verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid. Of je daarnaast je bromfiets verzekert tegen diefstal of schade door eigen schuld mag je zelf bepalen. Bromfietsen hebben al enkele jaren net als auto’s een kentekenplaat. Aan de hand van je kenteken kan de politie controleren of je verzekerd bent. Als dat niet het geval is en je valt bij een controle door de mand dan wordt er vrijwel altijd proces verbaal opgemaakt en krijg je een boete. Een goede bromfietsverzekering is een verzekering die aansluit bij jouw wensen, dat is voor iedereen natuurlijk verschillend.

Ga niet standaard voor de goedkoopste verzekering

Wanneer je je bromfiets of motor wilt verzekeren is de verleiding misschien groot om voor de verzekering met de laagste premie te kiezen. Maar dat is niet altijd verstandig. Het is zeker aan te raden om bij het vergelijken van verzekeringen ook te kijken naar de voorwaarden en de dekking. Daar kunnen grote verschillen in zitten. En dan kan het dus zo zijn dat een iets duurdere verzekering beter aansluit bij je wensen. Het maakt natuurlijk ook uit of je je motor of brommer dagelijks gebruikt of er alleen maar af en toe op uit gaat. 

Controleer je verzekering jaarlijks

Een verzekering loopt door tot wederopzegging. Dat betekent dat je er in principe geen omkijken naar hebt. Maar het is desondanks verstandig om eens per jaar te controleren of je verzekering nog voldoet aan je wensen en of de premie niet te hoog is. Als je jaarlijks checkt of een andere verzekering misschien beter bij je past dan kan je dat op de lange termijn veel geld besparen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie