Afbeelding
Foto: Shutterstock

Goedkoop een webshop beginnen doe je zo

1 december 2021 om 07:00 Partnercontent

Steeds meer klanten kopen producten online. Veel winkels spelen hierop in door webshops te starten. Je hoeft niet een grote winkel te hebben om een webshop te beginnen. Jouw eigen webshop hoeft niet eens duur te zijn. Het duurste wat je moet betalen aan het begin is het laten ontwerpen van de webshop. Verder kun je de kosten zo laag mogelijk houden met onze aanbevelingen. Lees hier onze tips en bespaar zoveel mogelijk geld.

Promoot jouw producten online

Met Sociale Media kanalen bereik je een grote groep potentiële klanten. Flyers uitdelen is niet meer nodig. Maak accounts aan op verschillende platformen, zoals Instagram, Facebook en Pinterest. Plaats hier foto’s van jouw producten en maak jouw volgers enthousiast. Je kunt op deze kanalen ook kortingsacties plaatsen zodat je meer klanten trekt. Nog een voordeel: vaak taggen klanten elkaar als ze enthousiast zijn over een product. Hierdoor heb je gratis reclame!

Ga voor goedkope verzending

Webshops verzenden hun producten in heel Nederland en vaak ook daarbuiten. Dit verzenden kan veel tijd en geld kosten als je dit handmatig doet. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een online verzendportaal. Hier kun je al jouw zendingen, van pallet tot brievenbuspakket, regelen. Bestellingen kunnen op een geautomatiseerde manier worden verzonden en je kunt de levering in real-time controleren. Bij het online verzendportaal keendelivery.com kun je verschillende soorten zendingen aanmaken en kiezen uit veel aangesloten vervoerders. Praktisch en tijdbesparend dus!

Hergebruik materiaal

Pakketjes moeten natuurlijk ingepakt worden in verpakkingsmateriaal. Hier kun je eenvoudig op besparen. Wanneer een klant niet tevreden is over een product, kan diegene het retourneren. Het is natuurlijk jammer dat de klant niet tevreden is, maar je hebt nu wel gratis verpakkingsmateriaal voor de volgende klant. Wanneer de verpakking onbeschadigd is, kun je het prima hergebruiken. Dit is goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu.

Begin met één betaalmethode

Het is begrijpelijk dat je jouw klanten meerdere betaalmethodes wil aanbieden. Elke klant heeft namelijk zijn of haar eigen voorkeur. Maar voor jou is het goedkoper om te beginnen met één betaalmethode. Kies de meest gangbare betaalmethode zoals iDeal. Is jouw doelgroep internationaal? Dan kun je het beste gaan voor PayPal of creditcard. Je bespaart veel geld en later kun je altijd nog extra betaalmethodes aan jouw webshop toevoegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie