Afbeelding
Foto: Shutterstock

Niet iedereen heeft nog een fraai kantoor in huis

14 januari 2022 om 15:48 Partnercontent

De overspannen woningmarkt maakt het voor veel gezinnen bijzonder lastig om een nieuwe woning te vinden. Datzelfde geldt voor starters, die vaak nog in een studentenkamer of een compact appartement wonen. Voor hen is het lastig om thuis een kantoor te creëren. Daar waar dit steeds belangrijker wordt; het hybride werken lijkt te blijven. Om rug- en nekklachten te voorkomen is het essentieel dat men een geschikt bureau, met bijpassende bureaustoel gebruikt. Daarbij moet het kantoor van voldoende licht voorzien zijn. Het gebruik van lichtkoepels of grote ramen in de wand kan hierbij helpen.

Kantoor in de slaapkamer creëren 

Voor deze starters is het zoeken naar mogelijkheden. Veel van hen kiezen voorlopig voor een kantoorruimte in de slaapkamer. Nadeel hiervan is dat er niet meer tot ’s avonds laat gewerkt kan worden, als een partner al wat eerder naar bed wil gaan. Daarbij is de slaapkamer lang niet altijd van voldoende natuurlijk licht voorzien. Natuurlijk licht is om verschillende redenen belangrijk. Het houdt je scherp gedurende de werkdag, waardoor je langer geconcentreerd aan een opdracht kunt werken. Daarnaast is het prettig om af en toe naar buiten te kunnen kijken via een raam. Het leidt je even af van het scherm. Lichtkoepeltje.nl is een partij, die lichtkoepels aanbiedt. Deze kunnen in sommige gevallen ook geopend worden, wat betekent dat het raam niet alleen voor licht maar ook voor frisse lucht zorgt.

Veel Nederlanders verbouwden hun zolderkamer 

Waar starters soms van de slaapkamer een kantoor maakten, verbouwden veel anderen de zolderruimte. Traditioneel is de zolder vaak een ruimte die voornamelijk gebruikt wordt voor de opslag van spullen. Nu het thuiswerken de trend lijkt te blijven, wordt de zolder omgetoverd tot een heus kantoor. Hierbij wordt de zolder soms van een extra dakraam voorzien en in andere gevallen van een volledige dakkapel. Het zorgt voor meer ruimte en maakt daarnaast dat de zolder ook echt als slaapkamer telt. Iets wat niet het geval is, wanneer de ventilatie er onvoldoende is. Dit is zonde, want zo krijgt u de investering in een verbouwing niet weer terug.

Onduidelijkheid over versoepelingen maatregelen

Onduidelijk is nog wanneer werkgevers hun werknemers weer op kantoor mogen ontvangen. Het heeft er alle schijn van, dat eerst de regels voor niet-essentiële winkels en bijvoorbeeld horecagelegenheden versoepeld zullen worden. Afhankelijk van de gevolgen daarvan op de besmettingscijfers en de druk op de ziekenhuizen zal vervolgens naar verdere versoepelingen worden gekeken. Dit betekent dat het voor werkenden nog weken kan duren, voordat zij weer naar kantoor mogen. Veel werkgevers hebben hun werknemers de afgelopen anderhalf jaar een mogelijkheid geboden om een bureau en bureaustoel via de organisatie aan te vragen. Het helpt lichamelijke klachten tegen te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie