Floyd op kattenbezoek bij oudere dame
Floyd op kattenbezoek bij oudere dame Jan van Summeren

GGz Centraal zoekt vrijwilligers met een beetje Lef, Liefde en een Leuk huisdier

3 februari 2022 om 16:04 Lokaal Deel je nieuws

Elke dag, jaar in jaar uit gezellig samenleven met je huisdier lijkt zo vanzelfsprekend. Hoe zou jouw leven eruit zien zonder dieren? Hoe erg zou jij je hond of kat missen als jij je maatje verliest?

Veel mensen die dit ooit meemaakten missen hun huisdier nog elke dag. Zij kunnen zelf niet meer voor een eigen dier zorgen door bijvoorbeeld ziekte of opname in een instelling.

Wist jij dat je veel kunt doen om hun verdriet en eenzaamheid met regelmatige bezoekjes te verlichten? Als jouw dier het leuk vindt om met je mee te gaan en oudere mensen te ontmoeten is dit een mooie kans. In deze bijzondere tijd zijn kwetsbare ouderen meer dan ooit ongewild van hun dierbaren verwijderd. Er is dringend behoefte aan contact. Jij kunt zulke mensen op een speciale manier helpen door een wekelijks bezoekje met je hond of kat. Dat gaat soms zonder woorden; kleine dingen zijn dan erg groot.

Ook tijdens deze moeilijke tijd kunnen we ouderen met ons huisdier bezoeken. Als jij gezond bent en je dier is goed gesocialiseerd en gewend met je mee te gaan, kun je je inschrijven voor een sollicitatiegesprek. We kijken dan of jullie samen geschikt zijn voor bezoekjes aan zorgbehoevende mensen bij GGz Centraal in Amersfoort. Hierna volg je een cursus van twee dagen waarin je leert hoe je kunt samenwerken met jouw dier in de gezondheidszorg. Als ondersteuning bij allerlei leuke activiteiten. Je kunt hierbij rekenen op een goede begeleiding door de zorgverleners.

Breng jij ‘Liefde op Pootjes’ naar ouderen die snakken naar het oprechte en warme gezelschap van een hond of kat?

Link naar https://www.zorgdier.nl/informatie-voor-vrijwilligers/schrijf-je-in-met-je-dier/

Het project ‘Liefde op pootjes’ is geïnitieerd met hulp van Vrienden van GGz Centraal.

Een luchtje scheppen met zorghond Chablis
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie