Afbeelding
Foto Pexels

Prijs stroom per kwh zakelijk

31 mei 2022 om 08:52 Partnercontent

Voor elke ondernemer is het belangrijk om goed te kijken met welke energieleverancier ze in zee gaan of dat de huidige leverancier nog steeds de meest voordelige optie is. Niemand wil onnodige kosten maken en het afsluiten van een passend energiecontract kan dit voorkomen. Maar waar betaal je nou eigenlijk precies voor en waar moet je opletten bij het afsluiten van een energiecontract? De prijs voor stroom per kwh voor zakelijk gebruik bestaat uit verschillende kostenposten. Hoe groot deze kosten zijn, is afhankelijk van verschillende factoren. Sommige kosten verschillen per leverancier terwijl andere kosten worden vastgesteld door de overheid. Kosten kunnen in verloop van tijd veranderen voor u persoonlijk of voor alle ondernemers in Nederland. Het is daarom goed om in de gaten te houden wat de aanbiedingen van het moment zijn. Niet elke ondernemer heeft daar de tijd voor en dat begrijpen wij. Daarom kunt u onze jarenlange kennis in uw voordeel gebruiken. Bij ons kunt u terecht voor een snelle offerte of voor een gesprek met advies op maat. Neem contact met ons op en wij vinden voor u de goedkoopste deal zonder verassingen.

Prijs energieverbruik

De prijs voor stroom per kwh voor zakelijk gebruik is opgebouwd uit verschillende delen. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan energiebelasting en de leveringsprijs. Naast de onderdelen die samen de prijs per kwh maken, betaalt u ook netwerkkosten en vastrecht. Vastrecht is een vast bedrag die wordt bepaald door de leverancier. Dit betekent dat de kosten van het vastrecht niet veranderen aan de hand van uw verbruik, maar dat er wel verschil in de prijs kan zitten tussen verschillende leveranciers. Vastrecht kan dus invloed hebben op de keus die u maakt bij het kiezen van een energieleverancier. De netwerkkosten worden wel vastgesteld door de overheid en deze zijn dus voor elke energieleverancier gelijk.

Energiebelasting

Naast alle kosten die samen de prijs voor stroom per kwh voor zakelijk gebruik vormen, betaalt u ook nog energiebelasting. De overheid wilt dat u zo zuinig en efficiënt mogelijk gebruik maakt van uw energie. Om deze reden heft de overheid belasting over het gebruik hiervan. Deze belasting komt dus boven op alle andere kosten van energie. Dit zorgt ervoor dat u meer betaalt en daardoor bewuster wordt van uw verbruik. Deze belasting wordt verrekend in het bedrag dat u aan uw energieleverancier betaalt. Deze draagt dit bedrag dan op zijn beurt weer af aan de belasting. Het is mogelijk om bij sommige aansluitingen heffingskortingen te ontvangen. Dit is het geval bij aansluitingen met een verblijfsfunctie omdat de overheid het dan als een basisbehoefte beschouwt. Is dit voor u het geval? Dan krijgt u jaarlijks een bedrag terug.

Prijs stroom per kwh zakelijk vergelijken

Uw energierekening is dus opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het is belangrijk deze aspecten mee te nemen in uw zoektocht naar de juiste energieleverancier voor u. Heeft u vragen of wilt u graag het werk uit handen geven? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vergelijken al jaren energietarieven en weten precies waar we op moeten letten om te deal te vinden die past bij uw bedrijf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie