Afbeelding
Foto: Unsplash

5 tips om geld te besparen

Partnercontent

Gas, benzine en boodschappen worden steeds duurder. Helaas gaat niet iedereen veel meer verdienen. Lees daarom hier de beste tips om makkelijk geld te besparen.

1. Internet abonnement thuis

Door het juiste internet abonnement thuis te kiezen kan je flink wat geld besparen. Zorg ervoor dat je een abonnement met de juiste internetsnelheid kiest. Als je een te hoge internetsnelheid hebt terwijl je dit niet gebruikt is dit erg zonde. Een abonnement met een lagere internetsnelheid is namelijk een stuk goedkoper. Als je toch achteraf een verkeerd abonnement hebt gekozen kan je een keer per maand dat eenvoudig gratis aanpassen. Ook kan je geld besparen door een internet abonnement af te sluiten tijdens weken met speciale kortingen, zoals Black Friday en Kerst. Tegenwoordig kan alleen een internet abonnement in plaats van een abonnement met tv en telefonie al voldoende zijn. Als je vooral gebruik maakt van streamingdiensten heb je geen extra tv abonnement nodig. Ook zit bij sommige internet abonnement een abonnement op een streamingdienst inbegrepen. 

2. Mobiele telefoon

Woon je met meerdere mensen in een huis? Dan kan de korting erg oplopen als je een familie abonnement neemt. Spreek ook af dat jullie thuis en op plekken met wifi gebruik maken van de wifi. Met deze afspraak kan je het internetgebruik erg verminderen. Bij de aanschaf van een mobiele telefoon kan je geld besparen door te kiezen voor een refurbished model of langer je telefoon te gebruiken. Als je telefoon nog goed werkt is het niet nodig om na het aflopen van je contract meteen een nieuwe telefoon aan te schaffen.

3. Verzekeringen

Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting, bijvoorbeeld via je werkgever. Ook kan je korting krijgen als je meerdere verzekeringen bij dezelfde organisatie afsluit. Kijk goed waar jij je precies voor wilt verzekeringen. Soms is het voordeliger om bepaalde zaken niet te verzekeren en los te betalen als je het nodig hebt. Bij bijvoorbeeld een uitgebreide zorgverzekering met meer fysiotherapie consulten kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een minder uitgebreide zorgverzekering en de fysiotherapie consulten los te betalen. 

4. Korting op uitjes

Via verschillende websites kan je goedkoop kaartjes voor uitjes aanschaffen, zoals Groupon en Social Deal. Heb je geduld en houd je van bieden? Ga dan aan de slag op Vakantieveilingen of Ticketveiling. Ook via veel supermarkten krijg je korting op uitjes, bijvoorbeeld via spaaracties. Als je lid bent van de ANWB is het de moeite waard om op hun website te kijken naar aanbiedingen. Bij de ANWB geldt: hoe langer je lid bent, hoe meer korting je krijgt.

5. Kleding

Op kleding kan je besparen door vooral in de sale te winkelen. Ook kan je goedkoop kleding aanschaffen door te kiezen voor tweedehandse kleding. Tweedehandse kleding kan je kopen bij een kringloopwinkel. Er zijn ook steeds meer online winkels die tweedehandse kleding verkopen, zoals Zalando. Daarnaast zijn er websites waar je tweedehandse kleding kunt kopen van particulieren, zoals Vinted en Marktplaats.

Wil je makkelijk checken of je te veel betaalt voor je vaste lasten? Bekijk dit dan bij het kopje ‘Vergelijk en bespaar’.    

advertentie