Afbeelding
Photo by Michal Balog on Unsplash

Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing?

11 november 2021 om 11:12 Partnercontent

Hoera, je hebt getekend voor een nieuw huis! Dat moet vast een zeker een leuk moment voor je zijn. Waarschijnlijk weet je al wanneer je de sleutel krijgt, maar tot die tijd mag je de verhuizing al voorbereiden of een beetje fantaseren over hoe je het nieuwe huis gaat inrichten. Stiekem komt er veel kijken bij een verhuizing en daarom hebben we hier de belangrijkste punten voor je genoteerd. 

De spullen verhuizen

Al jouw spullen moeten van A naar B gebracht worden. Beschik je al over een huis? Dan valt jouw hele inboedel hieronder en dit is best een grote klus om allemaal te verhuizen. Het klinkt misschien simpel; al je spullen pakken en het vervolgens een nieuwe plek geven, maar onderschat dit niet. We kunnen het dan ook zeker aanraden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuizen van spullen en dit ontneemt jou heel veel werk. 

Maar eerst.. inpakken maar!

Natuurlijk moet je wel zelf de verhuisdozen inpakken zodat je spullen gemakkelijk kunnen worden overgebracht naar het nieuwe huis. Dit is ook een goed moment om eens kritisch te kijken naar je spullen, en een keuze te maken in wat je wel en niet gaat houden. Begin met de spullen die je nauwelijks gebruikt en voorlopig niet nodig hebt. Naarmate de tijd kan je steeds meer inpakken. Je kan er voor kiezen om tijdelijk een opslagruimte te huren zodat je hier de verhuisdozen of eventueel spullen voor het nieuwe huis kan stallen. Zorg dat je alles per kamer sorteert zodat jij of het verhuisbedrijf weet wat de eindbestemming is voor iedere doos. 

 Andere belangrijke zaken tijdens een verhuizing

Natuurlijk zijn de spullen verhuizen niet het enige wat er geregeld moet worden. Er zijn nog een aantal belangrijke dingen waar je aan moet denken. Ten eerste moet je alle maten van het nieuwe huis weten voor bijvoorbeeld de vloer, de gordijnen of de hoeveelheid verf. Beschik je daarnaast over het juiste gereedschap voor het klussen? Anders kun je dit bijvoorbeeld lenen bij vrienden of familie. Ook moet je misschien een nieuwe school, huisarts en tandarts uitzoeken. Daarnaast is het van belang dat je de adreswijzigingen doorgeeft aan iedereen die hiervan op de hoogte moet zijn. En had je al gedacht aan het afsluiten van een nieuw energie, telefoon, televisie en internet abonnement? 

Kortom, er valt dus genoeg te regelen bij een verhuizing. Op zoek naar een verhuisbedrijf bij jou in de regio? Zoek dan op verhuisbedrijf + jouw regio, bijvoorbeeld “Verhuisbedrijf Amersfoort”. Zo vind je gemakkelijk een verhuisbedrijf en hoef je ook niet te betalen voor extra kilometers! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie