,,Klanten laten zich graag verrassen door ons aanbod
,,Klanten laten zich graag verrassen door ons aanbod", zegt Hendriks. Arjan Klaver

Tweedehands is duurzaam en hip

Nieuws

AMERSFOORT Een donut is tegenwoordig 'voedsel' om er een pleidooi voor een nieuwe, duurzame economie aan op te hangen. Het is de vorm van de circulaire economie waar onder meer een kringloopbedrijf onderdeel van is. Een instantie die de afvalstroom beperkt en hergebruik bevordert. In ons land zijn liefst 1700 kringloopwinkels en het gezamenlijke aantal bezoekers ligt rond de 25 miljoen. „Deze consumenten zijn de echte kringlopers."

Arjan Klaver

Dit zegt Johannes Hendriks. Hij is één van de medewerkers van Kringloop De Kei. Een tweedehands walhalla dat bijna drie maanden geleden aan de Puntenburgerlaan de deuren heeft geopend. Ook Hendriks heeft inmiddels gemerkt dat het imago van tweedehands spullen hot is. Niet alleen om te recyclen maar ook om te scoren. En dan voor zo weinig mogelijk geld.

[VINTAGE] Het is een kwestie van schatten zoeken, genieten van vintage meubels, snuffelen tussen tweedehands kleding, je verzameling aanvullen en vooral prullaria kopen die je helemaal niet nodig hebt. „Dit is inmiddels onze tweede winkel. We hebben nog een filiaal in Bussum. Op een goed moment wisten we niet meer waar we alles moesten laten. Veel spullen hebben we naar deze winkel in Amersfoort gehaald. We krijgen of kopen in geval van woningontruiming, emigratie, verhuizing naar een verpleeg- of verzorgingstehuis, bij overlijden, een faillissement of wanneer mensen bijvoorbeeld hun inboedel vernieuwen. Daarnaast winkelen we ook vaak op Marktplaats."

[REGIO] Inmiddels is Kringloop De Kei niet alleen een ontmoetingsplek voor bewoners van het Soesterkwartier. Volgens Hendrik komen de klanten uit de hele regio. „Kringlopers gaan hier echt met een lach naar binnen en laten zich verrassen door de spullen die we voornamelijk overzichtelijk aanbieden. Lampen, platen, cd's, boeken, spelletjes, kledingstukken, spiegels en ga zo maar door." Terwijl de vogels in verschillende kooien, die aan het winkelplafond zijn opgehangen, het hoogste lied zingen, is het inderdaad heerlijk dwalen tussen de stellingen. Ook het hoofd mag even schuin zodat de boekliefhebber de nationale en internationale titels op de ruggen goed in zich op kan nemen.

[SCHERP GEPRIJSD] „Een keer per jaar gaan de kringlopers naar de Koningsmarkt om iets op de kop te kunnen tikken", weet Hendriks. „Bij ons is het anders. Wij zijn vijf dagen per week open. Bovendien is alles scherp geprijsd. Alleen als het om een flinke partij gaat die wordt afgenomen, willen we nog wel wat met de prijs spelen. Anders niet. Mensen gaan hier eigenlijk met een gullere glimlach weg dan waarmee ze gekomen zijn. En zo hoort het ook. En dat we een onderdeel zijn van de kringloopeconomie maakt het winkelen bij ons alleen maar aangenamer", aldus Hendriks.

[a]        [Kringloop De Kei, Puntenburgerlaan 80-82, 3812 CG Amersfoort, 033-2586788.

advertentie