Afbeelding
Politie Amersfoort

Burgemeester komt op besluit terug; vrouw kan (voorlopig) terug in haar woning

27 juli 2020 om 12:43 Maatschappelijk

AMERSFOORT De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, is teruggekomen op zijn besluiten en daardoor kan een 74-jarige vrouw terug in haar woning. Zij dreigde uit huis te moeten door een fout van haar zoon. Zo vond de politie tijdens haar afwezigheid 25 kilo gedroogde henneptoppen. 

door Jeroen van der Veer

Doordat de vrouw al meerdere maanden in het buitenland zat, had haar zoon vrij spel. In de schuur aan de Grote Beer vond de politie in februari de henneptoppen en hij werd direct gearresteerd. Burgemeester Bolsius besloot de woning tijdelijk te sluiten en Alliantie kon én wil nu de huurovereenkomst beëindigen. Buurtbewoners gingen in verweer, verzamelden duizenden handtekeningen en dit heeft er onder andere voor gezorgd dat het besluit wordt teruggedraaid. 

Zo heeft de burgemeester besloten de sluiting van de woning per woensdag op te heffen. Dat is ook de dag waarop de vrouw terugkeert naar Nederland. Zij kon vanwege de coronacrisis niet eerder naar huis komen. De familie van het gezin heeft aangegeven dat de zoon inmiddels uit huis is geplaatst. 

,,Deze mevrouw heeft haar hele geschiedenis in deze woning en ook haar herinneringen", aldus loco-burgemeester Kees Kraanen, die in verband met de afwezigheid van Lucas Boslius het woord doet. ,,We hebben contact gehad met de familie en willen haar niet uit haar leefomgeving halen. Ze woont daar namelijk echt al jaren en het zou voor die mevrouw niet goed zijn als ze daar weg moet." 

Het is nu alleen nog de vraag of ook Alliantie terugkomt op haar besluit. Zij kondigde, ondanks de handtekeningenactie, aan de huurovereenkomst te willen beëindigen.  Doordat deze zaak eerst voor de rechter moet komen, staat de vrouw niet per direct op straat. Toch hoopt de actiegroep rondom de bewoonster van dit pand dat ook Alliantie haar menselijke kant toont. 

 Alliantie was (nog) niet bereikbaar voor commentaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie