Afbeelding
Google Maps

Petitie om onschuldige vrouw in woning te houden ruim 6000 keer ondertekend

29 juni 2020 om 13:09 Maatschappelijk

AMERSFOORT De petitie om ervoor te zorgen dat een 71-jarige vrouw niet uit huis wordt gezet door een fout van haar zoon is ruim 6000 keer ondertekend. Zo'n 4500 handtekeningen werden online ingezameld en de rest op papier. 

door Jeroen van der Veer

De vrouw dreigt op straat te komen door een misdaad van haar zoon. Terwijl zij in het buitenland zat en totaal niet wist wat haar kind deed, werd in haar huurwoning aan de Grote Beer in februari 25 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. Burgemeester Bolsius besloot de woning tijdelijk te sluiten en Alliantie wil nu de huurovereenkomst beëindigen. 

Nog altijd kan de vrouw in verband met de coronacrisis niet naar huis en als ze weer terug in Nederland is, dreigt ze op straat te komen. Dreigt, want het besluit van Alliantie moet eerst nog worden goedgekeurd door de rechter. Naasten van haar zijn in actie gekomen.

,,Zij kon hier echt niets aan doen", benadrukte raadslid Youssef El Messaoudi (GroenLinks) eerder in deze krant. ,,Haar zoon heeft die kilo's opgeslagen, maar er was geen plantage. Hiermee wil ik het niet goedpraten, maar hij begin een foute actie en is daardoor goed gestraft. Niet alleen strafrechtelijk, maar ook door zijn familie. Hij is inmiddels uit huis getrapt."

Om te voorkomen dat Alliantie daadwerkelijk de vrouw op straat zet, zijn buurtbewoners een petitie gestart. Deze teller hiervan stond maandagmiddag op ruim 6000. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie