Afbeelding
Google Maps

Oudere vrouw dreigt op straat te komen door misdaad van zoon

26 juni 2020 om 19:15 Maatschappelijk

AMERSFOORT Een 71-jarige vrouw dreigt op straat te staan door een foute actie van haar zoon. Terwijl zij in het buitenland zat en totaal niet wist wat haar kind deed, werd in haar huurwoning aan de Grote Beer in februari 25 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. De verantwoordelijke zoon werd opgepakt, burgemeester Bolsius sloot de woning per 15 juni en daardoor wil Alliantie de huur nu stoppen. Flink wat mensen zijn het er niet mee eens en gaan in opstand.

door Jeroen van der Veer

,,Ongekend”, mopperen raadsleden Youssef el Messaoudi (GroenLinks), Marc Smits (SP) en Nour Belkasmi (D66). ,,Die zoon begaat een fout, is daarvoor bestraft en nu staat die vrouw op straat. Zij kan in verband met het corona-virus al tijden niet terugkeren uit het buitenland, maar als ze straks terugkomt… heeft ze geen huis meer. Er is op dat adres nooit wat gebeurd en men kan aantonen dat die vrouw in het buitenland zit én zat. Die zoon is terecht bestraft, maar een bejaarde vrouw op straat zetten die al 33 jaar op dat adres woont? Dat gaat ons te ver.”

En dat willen een hoop mensen niet laten gebeuren. In de wijk is een petitie gestart en ook willen naasten actie voeren op het gemeentehuis. Ook de drie raadsleden zetten zich in voor de 71-jarige vrouw. Zo heeft El Messaoudi burgemeester Bolsius gevraagd naar de gang van zaken, maar hij gaf aan niets meer te kunnen betekenen en dat hij achter het besluit staat de woning te sluiten. ,,Daar valt van alles over te zeggen en te vinden, maar hierdoor heeft Alliantie de mogelijkheid de huur te stoppen”, aldus El Messaoudi.

In een brief, die in handen is van de redactie, geven zij aan dit per 15 juni te hebben gedaan. Toch staat de vrouw nóg niet op straat, want dit moet eerst getoetst worden door de rechter. Navraag aan Alliantie leert dat zij besluiten het proces door te zetten. ,,En dat wil ik voorkomen”, aldus het GroenLinks raadslid, die steun krijgt vanuit de D66 en de SP. ,,De huurder, die nu niet in Nederland was én is, kan hier echt niets aan doen. Haar zoon heeft die 25 kilo opgeslagen, maar er was geen plantage. Hiermee wil ik de  niet goedpraten, maar hij beging een foute actie en is daardoor goed gestraft. Niet alleen strafrechtelijk, maar ook door zijn familie. Hij is inmiddels het huis uitgeschopt.”

El Messaoudi hoopt dat de Alliantie menselijkheid kan tonen en hoopt dat de vrouw straks –als ze in verband met de coronacrisis weer mag vliegen- gewoon weer naar haar (huur)huis kan. ,,Je gaat een bejaarde vrouw toch niet op straat zetten? Hopelijk leveren deze acties iets op, want ik wil dit écht voorkomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie