Afbeelding
BDUmedia

Grimmige sfeer bij arrestatieteam-inzet in de wijk Liendert

23 juli 2020 om 15:19 Misdaad

AMERSFOORT Niet voor de eerste keer in de afgelopen periode heeft het arrestatieteam in Amersfoort een instap gedaan. Deze keer was het raak in de wijk Liendert, waar op de Sperwerhorst een zwaar bewapende eenheid rond de klok van 12.30 uur een flatwoning binnenviel. 

door Jeroen van der Veer

Navraag bij de politie Midden Nederland leert dat het om een inzet ging die gecoördineerd werd door de afdeling Oost Nederland. ,,In verband met het lopende onderzoek kunnen wij op dit moment niet zeggen waarom de doorzoeking was. Nee, ik kan ook niet vertellen of er iemand is aangehouden.”

Ook ooggetuigen konden niet zien of er daadwerkelijk iemand is gearresteerd. ,,De sfeer werd grimmig door de grote hoeveelheid jongeren die kwamen kijken naar de inzet. Daarom ben ik weggegaan”, zei één van hen. ,,Het was walgelijk, want die gasten riepen de meest vreemde dingen naar de agenten.”

Het is niet de eerste keer dat de politie met een zwaar bewapende eenheid een actie uitvoert in Amersfoort. Zo kan/wil de politie nog altijd niet zeggen waarom op bedrijventerrein De Wieken een arrestatieteam het hele pand doorzocht en twee personen aanhield en ook in de Meridiaan werd twee weken geleden een persoon door een aanhoudingseenheid uit zijn auto gehaald. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie