Journalist Erik van Haren maakt met de snelheid van Max Verstappen carrière

22 jul, 12:30 Uitderegio
Frits van Eldik
Erik van Haren (rechts) samen met Max Verstappen (links) en Mark van Bommel (midden).
Erik van Haren (rechts) samen met Max Verstappen (links) en Mark van Bommel (midden).

REGIO Nog niet eens zo lang geleden stond Erik van Haren met zijn kladblokje bij een lokale voetbalwedstrijd in Ede of in de regio. De afgelopen weken was de geboren en getogen Edese journalist de enige Nederlandse vertegenwoordiger bij de eerste drie races van het Formule 1-circus. Hij maakt dus met de snelheid van Max Verstappen carrière.

Al voordat Van Haren (28) ging studeren bij de CHE, was hij al actief als sportjournalist. ,,Ik ben begonnen bij de Edese Post. Na een paar jaar ben ik vervolgens overgestapt naar De Gelderlander. Dat is een hele goede leerschool geweest. De studie Journalistiek was de basis. Maar negentig procent leer je toch in de praktijk. Na mijn stageperiode bij De Telegraaf, was ik daar en bij De Gelderlander actief als freelancer. Uiteindelijk ben ik in 2016 bij De Telegraaf in vaste dienst gekomen.’’

,,Natuurlijk is het verschil groot. Ik kom in Utrecht, waar ik tegenwoordig woon, nog wel eens jongens tegen die bij VVA speelden. Die club volgde ik toen. Daar kwam honderd man op af. Nu zit je bij evenementen waar, normaal gesproken, massa’s mensen ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.