Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Amersfoort bereidt zich voor op mogelijke tweede coronagolf

17 juli 2020 om 10:43 Corona

AMERSFOORT Hoe kan Amersfoort in de toekomst omgaan met de situatie als er mogelijk een tweede coronagolf komt; die vraag houdt de gemeente flink bezig. Het college heeft daarom besloten aantal scenario’s te ontwikkelen met mogelijke toekomstbeelden als er een tweede golf komt. 

door Jeroen van der Veer

Na het zomerreces wordt dit proces gestart en in een tijdsbestek van ongeveer vier maanden wil het college samen met de raad en de stad een aantal scenario’s paraat hebben. De scenario’s zijn mogelijke toekomstbeelden en proberen de structurele gevolgen van de coronacrisis voor Amersfoort zo goed mogelijk in beeld te brengen. 

Hierbij is een belangrijk vraagstuk: wat zijn de langetermijngevolgen voor de Amersfoortse samenleving als het gaat om economie, zorg, sport, veiligheid, onderwijs en bijvoorbeeld cultuur van de gemeente Amersfoort?

De scenario’s moeten ontstaan uit beelden, inzichten en verhalen die later gebruikt kunnen worden om keuzes te maken. Er wordt in beeld gebracht wat beleidsopties zijn voor de lokale overheid, zodat college en raad de scenario’s kunnen gebruiken om keuzes en voorstellen te toetsen.

Voor de kortetermijnaanpak -de gemeente heeft het over één tot twee jaar (...)- worden daarnaast een aantal zogenaamde ‘what-if’-scenario’s uitgewerkt. In deze scenario’s wordt gekeken wat de gemeente kan doen als de verspreiding van het virus weer toeneemt en/of maatregelen worden aangescherpt. De ervaringen van de afgelopen maanden worden hierbij meegenomen. 

Een gezamenlijke (kleine) werkgroep vanuit college en raad zal verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het proces. Namens het college zullen burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Cees Van Eijk deelnemen aan deze werkgroep. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie