Fred de Bas, eigenaar van Fred de Bas Makelaardij, adviseert regelmatig over de vele opties in de huizenmarkt.
Fred de Bas, eigenaar van Fred de Bas Makelaardij, adviseert regelmatig over de vele opties in de huizenmarkt. Joost Pieterse

‘Waarde van je huis verhogen met hulp van makelaar’

18 oktober 2023 om 14:15 Zakelijk

AMERSFOORT De verkoop van een huis onderbrengen bij een makelaar of juist niet. Bij iedere situatie horen verschillende wensen. Fred de Bas, eigenaar van Fred de Bas Makelaardij, adviseert regelmatig over de vele opties in de huizenmarkt.

,,Huiseigenaren die overwegen hun huis te verkopen, spelen misschien met het idee om dit zelf te organiseren of een internetmakelaar in te schakelen. Dit kan kosten besparen, maar brengt ook onzekerheden en juridische uitdagingen met zich mee. In deze column leg ik uit welke voordelen het inschakelen van een makelaar met zich meebrengt om te helpen bij het overwegen van je keuzes.” 

MAKELAAR BESPAART TIJD

,,Je huis is jouw thuis. Elke hoek, elk geluidje op de trap of buiten van de wind of het diffuse licht door de gordijnen, maken het fijn om er te wonen. Indien mensen zelf de verkoop van hun huis regelen, hoort het bij het verhaal om aan kijkers te vertellen. Bovendien wordt er bij zelf doen bespaard op de kosten door zelf de bezichtigingen te leiden, te onderhandelen en het uiteindelijke koopcontract op te stellen. Maar verkoop zonder een makelaar, vergt een investering van tijd. Je zult als eigenaar aan de slag moeten om bijvoorbeeld een advertentie te plaatsen op platforms zoals sociale media en Funda. Het hele proces zal waarschijnlijk meer tijd in beslag nemen dan aanvankelijk gedacht.” 

MAKELAAR BESPAART GELD

,,Als makelaar kennen we elke stap van het verkoopproces. We weten precies op welke unieke kenmerken van een woning we ons moeten richten. Op deze manier kunnen we huizen op een onderscheidende manier op de markt brengen om uiteindelijk het hoogste bod te ontvangen. Een goede makelaar verdient juist geld voor de verkoper; van het bepalen van de woningwaarde en het vaststellen van de vraagprijs tot een professionele presentatie op Funda. Ook herkennen we de verschillende soorten kopers en kunnen snel inspelen op hun wensen en behoeften.”  

MAKELAAR VERMINDERT STRESS

,,Naast praktische ondersteuning biedt het inschakelen van een makelaar ook aanzienlijke juridische voordelen. Het verkopen van een huis is veel meer dan alleen het overhandigen van de sleutel in ruil voor een goede verkoopprijs. Het is een juridische handeling waarbij rechten en plichten van zowel de koper als de verkoper komen kijken. Als makelaar zijn we volledig op de hoogte van al deze juridische aspecten en zorgen we ervoor dat jouw risico’s tot een minimum beperkt worden. We controleren het koopcontract nog voordat jij het ondertekent.”  

KENNISMAKEN 

,,Naast de hierboven genoemde argumenten om toch een makelaar in te schakelen, zijn we bij Fred de Bas Makelaardij als geen ander bekend met de woningmarkt in Amersfoort. Potentiële verkopers die benieuwd zijn wat wij voor hen kunnen betekenen bij de verkoop van een huis of welke vraagprijs wij voor een woning in gedachten hebben, kunnen natuurlijk een vrijblijvende en gratis waardebepaling bij ons aanvragen. We komen graag langs om kennis te maken.” 

Fred de Bas Makelaardij
033 303 89 07
www.freddebas.nl
info@freddebas.nl

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie