Fred de Bas: ,,Goed nieuws voor een verkopende partij maar minder goed nieuws voor starters op de woningmarkt.”
Fred de Bas: ,,Goed nieuws voor een verkopende partij maar minder goed nieuws voor starters op de woningmarkt.” Joost Pieterse
De Specialist

‘Woningprijzen stijgen weer’

30 augustus 2023 om 14:15 Zakelijk

AMERSFOORT Even leek het erop dat de huizenmarkt zou afkoelen, maar na driekwart jaar van prijsdalingen stijgen de prijzen van woningen weer. Fred de Bas, van Fred de Bas Makelaardij, legt uit wat er aan de hand is. 

,,Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de cijfers over de huizenmarkt in juli 2023 bekendgemaakt. De prijsindex voor bestaande koopwoningen steeg in juli enigszins: de prijzen waren 0,5 procent hoger dan in juni. Ook in juni waren ze al 0,2 procent hoger dan een maand eerder. Een stijgende tendens lijkt daarmee gaande. Dit bevestigt wat ik al een paar maanden zie gebeuren in Amersfoort en omgeving, meer kijkers die af komen op een te koop staande woning en overbieden is meer regelmaat dan uitzondering. Goed nieuws natuurlijk voor een verkopende partij maar minder goed nieuws voor de starters op de woningmarkt.”

STIJGING

,,Naast het aanhoudende woningtekort wordt de stijging van de woningprijzen grotendeels verklaard door de loonstijgingen. Veel cao’s bevatten aanzienlijke loonsverhogingen en een hoger inkomen resulteert in een grotere leencapaciteit. Deze hogere lonen vangen grotendeels de negatieve impact van de gestegen hypotheekrente van het afgelopen jaar op. De stabilisatie van de hypotheekrente draagt bij aan het consumentenvertrouwen, evenals de stijgende huizenprijzen, waardoor ze eerder geneigd zijn om te kopen. In tijden van prijsdalingen zijn consumenten daarentegen vaak terughoudender in hun beslissingen.” 

AANKOOPMAKELAAR

,,In een tijd waarin de huizenprijzen weer stijgen en de woningmarkt wordt overspoeld door enthousiaste kopers die bereid zijn (ver) boven de vraagprijs te bieden, wordt de rol van een aankoopmakelaar weer belangrijk voor huizenzoekers. De expertise en ervaring van een aankoopmakelaar kunnen aanzienlijke voordelen bieden aan degenen die op zoek zijn naar een woning te midden van deze uitdagende omstandigheden.
Een van de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar is de marktkennis die een aankoopmakelaar meebrengt. Aankoopmakelaars hebben toegang tot actuele marktgegevens, waardoor ze in staat zijn om objectieve en goed onderbouwde adviezen te geven over de hoogte van het bod en de te volgen strategie. Ook hebben de meeste aankoopmakelaars veel ervaring met het voeren van onderhandelingen en weten hoe ze de beste voorwaarden voor hun klanten kunnen bedingen.”

Fred de Bas Makelaardij kan de aankoopbegeleiding verzorgen. ,,Meer dan 90 procent, van de woningzoekers die ik begeleid, heeft binnen twee maanden een droomhuis gekocht. Dit alles is op basis van no cure no pay. Men betaalt dus pas als de zoektocht naar een woning succesvol is afgerond. Ik kom graag langs voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.” 

Fred de Bas Makelaardij
033 303 89 07
www.freddebas.nl 
info@freddebas.nl

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie