Notaris Guido van der Brug geeft op 5 oktober een lezing over wat je kunt regelen om gerust ouder te worden.
Notaris Guido van der Brug geeft op 5 oktober een lezing over wat je kunt regelen om gerust ouder te worden. BBDNotarissen
De Specialist

Gerust ouder worden, hoe regel je dat?

20 september 2023 om 15:00 Zakelijk

AMERSFOORT ,,Veel mensen zijn bezig met de vraag wat ze kunnen regelen om zorgeloos ouder te worden. Via de notaris kunnen verschillende zaken worden vastgelegd voor later. Zaken goed laten vastleggen geeft enerzijds het geruste gevoel dat alles goed is geregeld. Maar anderzijds is het ook nodig om nu zaken vast te leggen omdat het in de toekomst misschien niet meer kan”, zegt notaris Guido van der Brug. 

,,Bijvoorbeeld als iemand door een beroerte niet meer de juiste woorden kan vinden voor wat deze eigenlijk wil zeggen. Het overlijden van een dierbare brengt ook veel juridisch regelwerk met zich mee. De verklaring van erfrecht, de belastingaangiften, het uitvoeren van het testament. Voor veel mensen onbekende en onbegrijpelijke zaken. De mogelijkheden om belasting te besparen worden ook helaas niet altijd gebruikt. Wanneer een eerste ouder komt te overlijden is het belangrijk de fiscale mogelijkheden te kennen Het is daarom belangrijk je te laten voorlichten over de gevolgen en mogelijkheden, voordat de aangifte erfbelasting wordt ingediend. In een ‘slim’ testament staan bijvoorbeeld mogelijkheden om na het overlijden van een eerste ouder geen erfbelasting te hoeven betalen! Niet iedereen is goed op de hoogte van de mogelijkheden om zaken optimaal te regelen na een overlijden. Ik merk nogal eens dat de familie de aangifte erfbelasting door de boekhouder laat doen of door die ‘deskundige’ neef. Er wordt dan vaak geen optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Door ook na een overlijden zaken goed te regelen kan soms nog erfbelasting worden bespaard en kan zelfs worden bespaard op de eigen bijdrage voor de zorgkosten van de langstlevende ouder. Je kunt dus zaken ook ná een overlijden nog regelen. Maar de beste eerste stap is, om voor het overlijden een slim testament te maken en dat de nabestaanden na het overlijden langs een notaris gaan om het testament goed uit te laten leggen. En met een levenstestament regel je dat iemand je kan helpen als je je eigen zaken niet meer kan of wil regelen. Een gerust gevoel!”

LEZING

,,Ik hou op 5 oktober in de Bergkerk van 20.00 uur tot 22.00 uur een lezing over wat je kunt regelen om gerust ouder te worden. In deze lezing passeren onder meer het levenstestament en het testament de revue. Ook wordt ingegaan op belastingen die moeten worden betaald als er wordt geërfd of een schenking wordt gedaan. Deze lezing is interessant voor mensen die nog niks hebben geregeld, maar ook voor mensen die al een tijdje terug een testament of levenstestament hebben laten vastleggen. Er zijn namelijk nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Deelnemen aan de lezing is kosteloos. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan via onze website of door te bellen. Je bent van harte welkom.”

Mr. Guido van der Brug
notaris Bolscher Brug Deijl Notarissen
www.bbdnotarissen.nl
033-4670700
Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie