Jaarlijk zijn er honderden reanimaties op rondom sportevenementen.
Jaarlijk zijn er honderden reanimaties op rondom sportevenementen. Michel van Bergen - Mixxle Media b.v.

‘Waar ligt de AED eigenlijk?’

20 september 2023 om 09:30 Zakelijk

AMERSFOORT Sporten is gezond. Toch overlijden er jaarlijks tussen de 150 en 200 sporters tijdens of na het sporten. Dat een toeschouwer gereanimeerd moeten worden kan natuurlijk ook. Het is een serieus probleem dat aandacht verdient.

IN DE BUURT

Om het probleem aan te pakken, werken de Europese Reanimatie Raad (ERC) en de UEFA samen om mensen bewust te maken van het belang van reanimatie. Het doel is om ervoor te zorgen dat er altijd mensen in de buurt zijn die weten hoe ze moeten handelen in noodsituaties.

SNEL STARTEN

Jan van den Berg, bestuurslid van de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort, benadrukt hoe belangrijk AED’s (Automatische Externe Defibrillators) zijn en dat mensen zich bewust moeten zijn van hun aanwezigheid in sportcomplexen. ,,Meer AED’s en meer mensen die kunnen reanimeren zijn cruciaal”, zegt Van den Berg. Helaas weten veel mensen bij sportverenigingen niet waar de AED zich bevindt en slechts de helft weet hoe ze deze moeten gebruiken. Van den Berg voegt eraan toe: ,,Snel starten met reanimatie kan de overlevingskans van het slachtoffer vergroten.” Als ambulanceverpleegkundige begrijpt hij dit belang uit de praktijk.

BURGERHULPVERLENER

Volgens Van den Berg moeten we eigenlijk ons allemaal de vraag stellen ‘Kan ik snel reanimeren als iemand op de sportclub plotseling onwel wordt?’ want het kan het verschil maken tussen leven en dood. Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort roept op om een cursus op iedere sportclub te organiseren en cursisten daarna aan te melden als burgerhulpverlener.

Informatie: burgerhulpverlener.info

Deze advertorial wordt u aangeboden door Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort en maakt deel uit van onze commerciële sportspecial ‘Sporten in Amersfoort’. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie