Alex van Klooster refereert graag aan uitspraken van boksers om te motiveren.
Alex van Klooster refereert graag aan uitspraken van boksers om te motiveren. Arnoud J Spaaij
Sporten in Amersfoort

Boksen op maat bij Alex van Klooster

13 september 2023 om 07:28 Zakelijk

AMERSFOORT Er draait een fency licht door de trainingruimte maar vooral de quotes van bokslegendes op de muren vallen op. Alex van Klooster heeft een gedegen en heel eigen visie op de trainingen die hij geeft. Zijn boksschool biedt zoveel meer dan fysieke sport. Weerbaarheid is daarbij een rode draad.

door Arnoud J Spaaij

Ook al staat er boksacademie.nl boven de website, de naam Weerbaarheidscentrum Eemland Sport en Bewegen die eigenaar Alex van Klooster gebruikt, dekt waarschijnlijk beter de lading voor zijn sportschool. „Er komen hier zeker jongens en meiden binnen lopen die denken aan een succesvolle bokscarrière. En dat kan en mag ook. Toch is het merendeel van de sporters dat hier komt reguliere sporters die in hun vrije tijd graag sportief bezig zijn. Velen sporten wel omdat ze graag weerbaar willen zijn. Daar passen wij de training op aan. Voor iedereen geldt dat het op zijn of haar manier moet passen.“

MENTAAL

Van Klooster ontwikkelde diverse trainingsstijlen rond het boksen. Programma’s die passend zijn voor ieder die bezig wil zijn met boksen en zoekt naar een persoonlijk resultaat. „Hier gaat het erom dat we je bij je mentale flow zo helpen dat je fysiek fit wordt en blijft. Dat bereiken we met plezier in sport en training”, zegt Van Klooster. „Hoezeer boksen ook een fysieke bezigheid is, het gaat erom dat je zelf een intrinsieke motivatie krijgt. Met doorzetten en discipline bereik je vooral een mentale weerbaarheid.“ Van Klooster is zelf dagelijks bezig met zijn sporters. Hij heeft veel ervaring in de bokssport en is zeer behept met de sport en zeker ook met de sporters. Hij was 15 jaar bestuurslid bij de Nederlandse Boksbond en ook begeleidde hij het Nederlands olympisch boksteam.

Met het team van zeer ervaren trainers biedt Weerbaarsheidscentrum Boksacademie Amersfoort een grote variëteit aan mogelijkheden voor jong tot oud. „Boksen wordt voor en door veel mensen toegepast”, legt Van Klooster uit. „We werken er voor samen met meerdere organisaties zoals scholen en sociaal maatschappelijke instellingen. ‘Out of de Box’ is zo’n programma waar kwetsbare jongeren tussen 18 en 27 jaar getraind worden door onder andere Tariq Osaro, die in het najaar Rico Verhoeven in de boksring treft.“ Ook een groot succes zijn boksen voor mensen met Parkinson, High Intens Interval Training, bokszaktraining, klassiek boksen en Oldstars boksen voor senioren.

ONE LINERS

Op de wanden van de sportzaal prijken treffende one liners. „Ze motiveren de sporters en zijn vaak de aanleiding voor een aanpak,“ legt Van Klooster uit en hij haalt er zelf een aan als besluit, „Don’t wish for it but work for it,“ en hij vult aan, „Dat kan hier in een sociale club met hard werkende en lachende sporters.“

De Boksacademie, Nijverheidsweg-Noord 94B, 3812 PN Amersfoort, 06-83715957

Deze advertorial wordt u aangeboden door De Boksacademie en maakt deel uit van onze commerciële sportspecial ‘Sporten in Amersfoort’. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie