Zen in Amersfoort is een ervaring in rust.
Zen in Amersfoort is een ervaring in rust. Evert Jan Kema
Ondernemer in beeld

Meer rust ervaren door te mediteren

25 januari 2023 om 08:15 Zakelijk

AMERSFOORT Een rustige levenshouding en kalmte in geest en gevoel is mogelijk met zen. Het geeft persoonlijke ontwikkeling en groei. Iedereen kan het leren. Bij Zen.nl Amersfoort is er een introductiecursus voor beginners.

Zenmeditatie is te vergelijken met mentale fitness. Trainen om een kalme geest en een rustige houding te ontwikkelen. Dat komt gezondheid en geluk ten goede. Dat is merkbaar in het dagelijks leven en werkt door naar een persoonlijke omgeving. Iedereen kan dat leren. Vele mensen die al op het zenpad zijn gestapt ervaren dit elke dag weer. Er zijn nog veel mensen voor wie het goed zou kunnen werken, die het jammer genoeg nog niet kennen. ,,Onze missie”, zegt Yvonne Visser, zenmeester en leider van Zen.nl Amersfoort, ,,is om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te geven zenmeditatie te leren en te beoefenen, met zenlessen en met zencoaching. Door dagelijks te mediteren kom je in balans en leer je anders om te gaan met stress en emoties. Ons team van enthousiaste zenleraren steekt Oosterse levenskunst in een Hollands jasje.” Voor beginners is er de introductiecursus en is er een vervolg op het zenpad met de lessen voor gevorderden.

,,Iedereen kan zenmeditatie leren en geeft zichzelf daarmee iets in handen, dat direct merkbaar resultaat geeft en heel praktisch is. Het is juist niet zweverig. Waar het in zen om gaat is dat je weet wat je werkelijk wilt met je leven en dat je dat wat je doet met aandacht en toewijding doet”, legt Visser verder uit. In het eerste deel van de introductiecursus ‘Leer denken wat je wilt denken’ omvat het doelgerichte mediteren zodat het succesvol in de manier van leven in te bouwen is. In het tweede deel ‘Leer voelen wat je wilt voelen’ wordt verder gegaan om te leren rustiger en effectiever om te gaan met gevoelens en emoties. Op een eigen tempo en intensiteit wordt het vermogen getraind om gemak en rust te voelen in steeds meer situaties en dat te doen wat je werkelijk wilt doen.  

LEVERT TIJD OP De kunst van het beginnen is het gewoon doen. Om te weten hoe zenmeditatie kan werken, is het het beste om het te ervaren. Deze ervaring is het mooiste cadeau dat iemand zichzelf kan geven. Door die ervaring blijkt ook dat zen geen tijd kost, maar tijd oplevert. Het is een investering in persoonlijke ontwikkeling en groei. Dat kan op elke leeftijd, in elke levensfase.

WEKELIJKS De wekelijkse lessen worden door veel mensen als waardevol rustpunt in de week ervaren. Het is een ontmoeting met gelijkgestemden, die zich richten op mooie doelen in het leven. Iedereen kan meedoen. Inmiddels hebben honderden cursisten van allerlei pluimage en van alle leeftijden de krachtige invloed van regelmatige zenmeditatie in het dagelijks leven ontdekt. Er zijn managers en bestuurders bij, ICT-ers, huismannen en -vrouwen, studenten, onderwijzers, zorg- en winkelmedewerkers, ondernemers en gepensioneerden. Mensen die met rust en regie willen blijven leren van het leven van alledag en daarmee graag ook hun omgeving van dienst willen zijn. Mensen uit alle hoeken van de samenleving. Meedoen is alles wat ervoor nodig is.

De introductiecursus start in februari. Gratis proeflessen zijn er op diverse data.
Meer informatie en aanmelding: www.zen.nl/amersfoort of tel. 06-81846699.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Zen.nl. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie