Marcel Stortelers en Huub Wiltschut in het Icoon.
Marcel Stortelers en Huub Wiltschut in het Icoon. Arnoud J Spaaij
Advertorial

BAN Badminton door heel Amersfoort

16 september 2022 om 15:35 Verenigingen

AMERSFOORT Recreatief en competitief gaan hand in hand bij BAN Badminton. „De leden komen op de eerste plaats om te spelen, maar de gezelligheid is voor veel spelers ook een prioriteit”, vertellen Marcel Stortelers en Huub Wiltschut.

Arnoud J Spaaij

Leden uit heel Amersfoort zijn lid bij BAN. De vereniging is de grootse badmintonvereniging in de provincie Utrecht. En met vier locaties waar de leden terecht kunnen, biedt de club ook volop mogelijkheden voor competitiedeelnemers en voor recreanten. 

In Hoogland wordt gespeeld in De Bieshaar in Vathorst in het Icoon en De Bron en in het Leusderkwartier in de Juliana van Stolberghal. „We hebben ongeveer tweehonderdvijftig leden”, begint Huub Wiltschut. „En we kunnen iedereen goed faciliteren: recreanten, competitiespelers, jeugd en volwassenen. We hebben een grote veelzijdigheid en blijven met die mogelijkheden toch ook werken aan kwaliteit. Kwaliteit van materialen, de kwaliteit van trainingen en de de kwaliteit van de geboden wedstrijden.” Met 46 vrijwilligers is de inzet van de leden duidelijk merkbaar. „We hebben zeven trainers. Die zijn goed opgeleid en hebben vanzelfsprekend veel affiniteit met de vereniging. Overigens hebben we ook één betaalde trainer waar hetzelfde voor geldt. Ja, die inzet van vrijwilligers wordt zeer gewaardeerd.”

De leden komen op de eerste plaats om te spelen maar de gezelligheid is voor veel spelers ook een prioriteit

BAN kent een clubkampioenschap. „Door het jaar heen spelen we de clubcompetitie en is er een regiocompetitie voor senioren en junioren”, zegt Marcel Stortelers. En er zijn meer mogelijkheden om je sportief te meten aan mede badmintonners. „In het voor- en najaar kennen we een recreantencompetitie en er zijn regelmatig toernooien.”

GRATIS KENNISMAKEN De trainingen zijn op vaste avonden. „De meeste mensen hebben toch wel hun vaste badmintonavondje, weten we. Dat is ook hoe werkt. Komt iemand wat langer niet opdagen dan wordt er toch geïnformeerd hoe met je gaat. Dat sociale aspect is echt kenmerkend voor onze club”, beaamt Wiltschut.

Was tijdens corona ook bij BAN het ledenaantal wat teruggelopen, inmiddels zien Stortelers en Wiltschut dat het weer aantrekt. „Daar werken we ook wel aan. Je kan gratis en vrijblijvend drie keer komen kennismaken. Als je dan wat langer verschijnt, komen we je wel vragen of je lid wilt worden”, lacht Wiltschut.

Zaterdag 24 september is er open dag in sporthal Icoon. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open om kennis te maken met badminton bij BAN.

Meer informatie over BAN Amersfoort: www.banbadminton.nl

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of andere vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-12121395 of m.rodenburg@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie