De gezichten van het  bestuur van HC Eemvallei.
De gezichten van het bestuur van HC Eemvallei. Erik Wardekker
Advertorial

HC Eemvallei: hockey voor iedereen

18 september 2022 om 15:48 Verenigingen

AMERSFOORT Iedereen is welkom bij HC Eemvallei. De club biedt met 1.200 leden al plek aan veel hockeyliefhebbers en heeft geen wachtlijst voor nieuwe leden. Daarmee ondersteunt HC Eemvallei haar doel: Hockey voor iedereen.

Arnoud J Spaaij

HC Eemvallei hockeyt op twee locaties. Op de velden aan de Caraïben en aan Olympus. Het leidt wel eens tot verwarring. Bestuursleden Hidde ten Hoor en Maarten van der Wielen beamen het met een lach: „Het gebeurt ons ook wel eens dat we op de verkeerde plek staan.” En om aan die situatie een einde te maken wordt al langere tijd gewerkt aan een oplossing. Ten Hoor: „De nieuwe locatie staat zelfs al ingetekend in de plannen van gemeente Amersfoort. Dat kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan, dat is duidelijk. Maar er is een planning dat we in 2023 op één grote duurzame locatie komen aan de noordkant van Vathorst. Daar moeten vijf velden komen en hebben we alle ruimte om hockey voor iedereen aan te bieden.“

Hockey voor iedereen is de slogan en daaraan wordt door bestuur en zo’n 200 tot 250 vrijwilligers eigenlijk dagelijks aan gewerkt. Van der Wielen: „We benutten onze mogelijkheden zo optimaal mogelijk. Trainingen en wedstrijden worden goed verspreid zodat iedereen er profijt van heeft. Het gebeurt dat er bij ons nog wedstrijden op zaterdagavond gespeeld worden.”

De nieuwe locatie staat zelfs al ingetekend in de plannen van gemeente Amersfoort. Dat kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan

Om iedereen kans te geven en lid te laten worden is er bij HC Eemvallei geen wachtlijst. „Die was er wel ooit maar dat past niet bij ons. Als je je nu aanmeldt, kan je volgende week al meedoen aan de training en de week erop proberen we je al in te delen in een team”, zegt Van der Wielen, „terwijl we ook gewoon onze instapmogelijkheden kennen. Met Lente-, Zomer- en Herfsthockey krijg je materiaal van de club in bruikleen. Een stick en een bitje. Het is vooral gericht op de jeugd.“

POSITIEVE REACTIES JEUGD Het jeugdaandeel in het ledenbestand is naar schatting ongeveer tweederde. „Ons ledenbestand past bij Vathorst. Al kan je zeggen dat onze leden vooral uit Amersfoort-Noord komen. In een klein onderzoek een poos geleden onder jeugd kregen we heel positieve reacties. De jeugd vindt het gezellig op de club en dat willen we natuurlijk graag. De sfeer is belangrijk, het sociale aspect hoort bij onze club. Terwijl we ook werken aan kwaliteit. Zo doen we er alles aan om iedereen hetzelfde te bieden. Dus dezelfde hoeveelheid training, en zelfde vorm en techniek. Dat bevordert de kwaliteit en als je beter speelt ga je hockey steeds leuker vinden.”

Meedoen bij HC Eemvallei is laagdrempelig. „Iedereen is welkom. We organiseren ook activiteiten waar iedereen bij kan aansluiten. Ook ouders.” Het bestuur stelt zich ook graag zichtbaarder op. Van der Wielen: ,,Juist nu na corona willen we graag meer doen. We zijn ook voor bestaande leden makkelijker bereikbaar.”

Meer informatie over HC Eemvallei op: www.hceemvallei.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55706846 of m.rodenburg@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie