Karolien Ten Hoedt: 'Balans geven tussen werk en privé.'
Karolien Ten Hoedt: 'Balans geven tussen werk en privé.' Enith van Tongeren-Stenhuijs
Vakvrouwen in beeld

Ten Hoedt: ‘Oog voor Mantelzorg’

Zakelijk

REGIO Steeds meer mensen worden mantelzorger. Dat klinkt alsof het een keuze is die iedereen kan maken, maar niets is minder waar. Bijna altijd gaat het worden van mantelzorger geleidelijk en het is meestal niet gemakkelijk. Karolien ten Hoedt biedt haar professie precies daarvoor aan.

Arnoud J Spaaij

„Voor veel mensen is de zorgtaak voor hun familie, vrienden en zelfs buren niet zo gemakkelijk. Het is ook gewoon alsof je een tweede baan erbij hebt en dat zorgt voor soms lastige situaties”, weet Karolien ten Hoedt. Ze ondervond zelf aan den lijve hoe zwaar en complex mantelzorg kan zijn. „Mijn ervaring als mantelzorger was heel vroeg. Als jong meisje zorgde ik voor mijn zieke moeder. Later werd het allemaal nog complexer”, vertelt Ten Hoedt. Met die ervaringen kon ze later anderen helpen.

In 2013 besloot ze een bedrijf te starten en begon ze als coördinator cliënt, zorg en welzijn. Ten Hoedt bleef zich scholen in de complexe materie van het zorglandschap en dit jaar is zij gestart met Oog voor Mantelzorg. Ze is aangesloten bij de beroepsorganisatie Mantelzorgmakelaar en ingeschreven bij het Registerplein Mantelzorgmakelaars.

Ten Hoedt biedt hulp in de complexe wereld rondom de zorgvrager en mantelzorger

Ten Hoedt biedt hulp in de complexe wereld rondom de zorgvrager en mantelzorger. „Wat je moet aanleveren om zorghulp te regelen en welke aanvragen je bij welk loket moet doen? Daar kan ik bij helpen. Ook bij de indicatie en bij contacten naar thuishulporganisaties geef ik ondersteuning. Als mantelzorgmakelaar en coördinator cliënt, zorg en welzijn kan ik een breed pakket aanbieden.”
Als professional weet ze hoe lastig het soms is. „Je moet veel haar op je tanden hebben. Vooral in de medische wereld en bij de verschillende instanties. Ik weet de weg en heb kennis van de wet- en regelgeving. Veel mensen worden onbewust mantelzorger. Vaak zeggen ze zelfs ‘Nee hoor ik ben geen mantelzorger’, terwijl zware overbelasting al snel een rol speelt.“

Eén op de vijf werkenden is mantelzorger. „Ook werkgevers kan ik helpen. Achttien procent van de ziekmeldingen is gerelateerd aan mantelzorg. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de mogelijkheden in het zorglandschap. Mijn ondersteuning aan de werkgever kan voor een mantelzorger balans geven tussen werk en privé.“

De diensten die Ten Hoedt biedt, zijn nog niet bij iedereen bekend. Dat je geleidelijk aan mantelzorger wordt, helpt daarbij vaak niet.
Met een aanvullende zorgverzekering of een bijdrage vanuit de werkgever zijn er meestal mogelijkheden om de kosten, die voortvloeien uit wat Oog voor Mantelzorg doet, te vergoeden. Directe zorgkosten vallen doorgaans onder de zorgverzekeringswet of de wet langdurige zorg.

Oog voor Mantelzorg
Tel. 06-21263036
info@oogvoormantelzorg.nl

Deze advertorial maakt onderdeel uit van onze speciale uitgave ‘Vakvrouwen in beeld’. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-12121395 m.rodenburg@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).

advertentie